ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Τα Νέα της πόλης μας, μετά τις γιορτές… Aπρίλιος 2023

  • Η στήλη σας είχε ενημερώσει για δίπολο Θωμάκου – Ξυπολυτά και σιγά σιγά έρχεται η επιβεβαίωσή, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στο συνδυασμό Χιωτάκη συμφωνούν ο ένας μετά τον άλλο την σύμπλευσή τους με τον Βασίλη Ξυπολυτά. Όπως είχαμε γράψει ο Νίκος Χιωτάκης θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το Γιώργο Πατούλη.
  • Διαπιστώσαμε κακή οργάνωση και αστοχίες της δημοτικής αρχής κατά της άγιες μέρες του Πάσχα. Στην περιφορά των επιταφίων στο κέντρο της Κηφισιάς, υπήρχαν δεκάδες παράνομα σταθμευμένα οχήματα, με πλήρη απουσία της δημοτικής αστυνομίας, ακόμα και στην Λεβίδου. Παρόμοια ήταν η εικόνα και στη Νέα Ερυθραία, όπου λίγο πριν την Ανάσταση στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, άνθρωποι της εκκλησίας εκτελούσαν χρέη δημοτικής αστυνομίας.
  • Το Άγιο Πάσχα δεν πήγε καλά για τη διοίκηση, ούτε στις διαδικτυακές ευχές, με αποκορύφωμα προχειρότητας το απίστευτο ορθογραφικό που ανάρτησαν στα social media του Δήμου.
  • Οι δημοτικές εκλογές είναι ένας μαραθώνιος δρόμος που ο νικητής θα αναδειχθεί τον Οκτώβριο. Καλύτερα από όλους το γνωρίζει ο Γιώργος Θωμάκος, όντας έμπειρος αυτοδιοικητικός. Τρέχει όμως με ρυθμούς αγώνα ταχύτητας, ανακοινώνοντας όσους περισσοτέρους υποψηφίους μπορεί πολλούς, μήνες πριν τις εκλογές. Τα πολιτικά πηγαδάκια της Κηφισιάς, σχολιάζουν σκωπτικά ότι θέλει να αλλάξει το αρνητικό για αυτόν κλίμα, προβλέποντας ότι τα περιθώρια θα στενέψουν περισσότερο αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να δεσμεύσει όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη πριν από τις εθνικές εκλογές.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει δώσει την στήριξη του στην Αγγελική Παπάζογλου. Η μέχρι τώρα πορεία της έχει δείξει συνέπεια για τα κοινά της πόλης μας και όσοι την γνωρίζουν την χαρακτηρίζουν ως μια γυναίκα εργατική με σοβαρή πολιτική προσωπικότητα. Δείχνει ότι μπορεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές τάσεις. Με ενδιαφέρον θα παρακολουθούμε την πορεία του συνδυασμού της. Προβλέπουμε όμως ότι δύσκολα θα καταφέρει να πλασαριστεί στο δεύτερο γύρο μιας και η δυναμική της Αριστεράς είναι γενικά παραδεκτό ότι είναι μικρή στην πόλη μας.
  • Το βέβαιο είναι ότι οι ψηφοφόροι της κυρίας Παπάζογλου θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα αν υπάρξει δεύτερος γύρος. Σε αυτό το προφίλ των ψηφοφόρων, από τη μια μεριά θα λειτουργήσει αρνητικά για τον Βασίλη Ξυπολυτά η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Από την άλλη όμως θα τον βοηθήσει το σοβαρό και μετριοπαθές προφίλ του, ειδικά δε, σε αντιδιαστολή με το προφίλ της «υπερ-συντηρητικής δεξιάς» του Γιώργου Θωμάκου.
  • Επίσης ενα από τα πλεονεκτήματα του Βασίλη Ξυπολυτά ότι ο ίδιος είναι φρέσκο πρόσωπο, ενώ ο Γιώργος Θωμάκος μετά από 9 χρόνια δημαρχίας δείχνει να έχει κουραστεί πολιτικά.

Ίσως γι’ αυτό στην προσπάθεια του ο Γιώργος Θωμάκος να δημιουργήσει συζήτηση γύρω από το όνομα του και να φρεσκάρει το προφίλ του, μάλλον στραβοπάτησε αναρτώντας φωτογραφίες που ουσιαστικά και μεταφορικά τον «μικραίνουν» και σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζουν στο θεσμό του δήμαρχου.

Πρόσφατα

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της...

Πασχαλινή συναυλία Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Γ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέας Ερυθραίας κέρδισε το διαγωνισμό του Make-A-Wish

Το πρώτο και το δεύτερο βραβείο κέρδισε στο δημιουργικό...

Ανήλικοι 14 και 15 ετών έκλεψαν χρυσό δαχτυλίδι στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων

Ένα χρυσό δακτυλίδι από την τσάντα της υπαλλήλου ασφαλείας...

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της παραμονής στη Stoiximan Super League. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων επικράτησε του Ατρομήτου στο Περιστέρι,...

Συνεχίζεται η τοποθέτηση ειδικών αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑΜΕΑ

Σε μέτρα υπέρ των πεζών και των συμπολιτών μας οι οποίοι χρησιμοποιούν αμαξίδια και εναντίον όσων εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και διέλευσή τους, προχωράει...

Πασχαλινή συναυλία Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου, Χρήστος Καλός, προσκαλούν τους δημότες στην καθιερωμένη Πασχαλινή συναυλία...