ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Οι δημότες τίμησαν την παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Η...

Υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς ο Βασίλης Ξυπολυτάς

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Βασίλης Ξυπολυτάς.

Ο πρόεδρος των Οδικών Συγκοινωνιών ΑΕ., με πλούσια διαδρομή και προσφορά στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Κηφισιάς (τρεις φορές εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και διατελέσας Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος), κάνει λόγο για: “μια ανεξάρτητη, πλουραλιστική και υπερκομματική προσπάθεια με στόχο να αναδειχθεί ο Δήμος Κηφισιάς σε ένα σύγχρονο, πράσινο, φιλόξενο, δυναμικό και βιώσιμο προάστιο.”

Η Ανακοίνωση Υποψηφιότητας

Φίλες και φίλοι,

Είμαι ο Βασίλης Ξυπολυτάς. Γεννήθηκα, μεγάλωσα στην Κηφισιά και εδώ επέλεξα να ζήσω, γιατί πιστεύω στις δυνατότητες και την προοπτική του Δήμου μας

Σήμερα, ωστόσο, το προάστιό μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή.Αν και διατηρεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, απώλεσε το δυναμισμό του και τα στοιχεία εκείνα που το καθιστούσαν σημείο αναφοράς για το σύνολο του βορείου τομέα της Αττικής.

Η υποβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, η μετατόπιση του αναπτυξιακού ενδιαφέροντος και των μεγάλων παρεμβάσεων προς άλλους δήμους, απειλούν να καταστήσουν το προάστιό μας θεατή στις σημαντικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν είναι όμως έτσι, και δεν θα έπρεπε να είναι. Ο Δήμος μας – η Κηφισιά, η Εκάλη και η Νέα Ερυθραία – έχει όλα τα χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να αναδειχθεί σε ένα σύγχρονο, πράσινο, φιλόξενο, δυναμικό και βιώσιμο προάστιο. Να λάμψει και να πρωταγωνιστήσει ξανά! 

Η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά με ωθεί να σας καλέσω να εργαστούμε όλοι μαζί  για να κάνουμε αυτό το όραμα πράξη. Να σκεφτούμε μαζί και να βάλουμε εμπρός όλα αυτά που μπορούν να αναβαθμίσουν την πόλη μας.

Να κάνουμε τον Δήμο μας πόλο βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας, αξιοποιώντας, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα κάθε διαθέσιμο πόρο, ευρωπαϊκό ή εθνικό.

Να καταστήσουμε τo προάστιο μας πρότυπο ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της αντιμετωπίζοντας επιτέλους, με θάρρος, όλα τα κακώς κείμενα που διαχρονικά το κρατάνε πίσω, τα μεγάλα προβλήματα στην καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, την προσβασιμότητα, την έλλειψη πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών και την υποβάθμιση των εμπορικών κέντρων της Ερυθραίας και της Κηφισιάς. 

Να αναδείξουμε την πλούσια ιστορία και την ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομία τοσο της Κηφισιάς οσο και της Νέας Ερυθραίας. Όχι ως ψυχρά τοπόσημα αλλά ως ζώσα πραγματικότητα που εμπλουτίζει την καθημερινότητά μας και πολλαπλασιάζει τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του Δήμου μας. 

Να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, ώστε να γίνει το προάστιο μας ανθεκτικό απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, πρωταθλητής στην κυκλική οικονομία και την πράσινη μετάβαση. Να κάνουμε το Δήμο μας το πιο πράσινο προάστιο της Ελλάδας την επόμενη πενταετία!

Να αδράξουμε τέλος τις ευκαιρίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, μετατρέποντας τον Δήμο μας σε μια έξυπνη πόλη με τις πλέον σύγχρονες και ψηφιακές υπηρεσίες για τους πολίτες του.

Και κυρίως, να σφυρηλατήσουμε μια νέα πιο ουσιαστική σχέση των δημοτών με τον Δήμο τους, με όχημα τη συμμετοχή και την άμεση δημοκρατία.

Φίλες και φίλοι,

Σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για δήμαρχος της Κηφισιάς στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και σας καλώ να συνταχτούμε όλοι και όλες μαζί σε μια ανεξάρτητη, πλουραλιστική και υπερκομματική προσπάθεια για την αλλαγή του προαστίου μας.

Με όπλα μας τον διάλογο, την εμπειρία και τη συλλογικότητα και κυρίως το ενδιαφέρον και την κοινή μας αγωνία να κάνουμε τον Δήμο μας, το προάστιο μας, καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.

πηγή: capital.gr

Πρόσφατα

Συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά με κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος

Επίσκεψη για την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου στον Δήμαρχο...

Ανακοίνωση Γραφείου Κοιμητηρίου Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης προβαίνει στη διάθεση...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Δημοτικό Συμβούλιο: Μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού

Τη μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των ευνοϊκών όρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) και οδηγούν στην υπερδόμηση και την αλλοίωση...

Συνεχίζονται οι οδικές παρεμβάσεις του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης με την Ηellas Direct

Ξεκίνησε η δημιουργία των νέων αναβαθμισμένων διαβάσεων για μαθητές και πεζούς στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Τα πρώτα σχολεία τα οποία...

Συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά με κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος

Επίσκεψη για την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου στον Δήμαρχο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλη Ξυπολυτά πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, Αρχιπύραρχος,...