Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» θα πραγματοποιήσει τον 2ο κύκλο επιμορφωτικού σεμιναρίου, διάρκειας 12 ωρών, για νηπιαγωγούς που επιθυμούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα «Ταξίδι στ’ όνειρο».

Ο δεύτερος κύκλος θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ» – ΟΚΑΝΑ και είναι δομημένος σε δυο φάσεις ως εξής:

Α’ φάση: Τριήμερο εισαγωγικό σεμινάριο διά ζώσης για την εκπαίδευση των Νηπιαγωγών στην καταξιωτική συστημική διερεύνηση και γνωριμία με το εκπαιδευτικό υλικό «Ταξίδι… στ’ όνειρο…», διάρκειας 12 ωρών.

Β΄φάση: Για τους νηπιαγωγούς που θα δεσμευτούν ότι θα υλοποιήσουν ως πρόγραμμα αγωγής υγείας, το εκπαιδευτικό υλικό «Ταξίδι… στ’ όνειρο…» με τους μαθητές, την τρέχουσα σχολική χρονιά, θα ακολουθήσουν τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις υποστηρικτικών συνομιλιών των 90’, όπου θα γίνεται επεξεργασία των θεμάτων που προκύπτουν από την υλοποίηση του προγράμματος με τα παιδιά και εργαστήρια εμβάθυνσης στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην μεθοδολογία της καταξιωτικής Συστημικής διερεύνησης και στην ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους ρόλο.

Ημερομηνίες εκπαιδευτικού σεμιναρίου:

Α’ φάση : Τριήμερο εισαγωγικό σεμινάριο για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην καταξιωτική συστημική διερεύνηση και στο υλικό «Ταξίδι στ’ όνειρο».

  • Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρες 16:30 με 20:30
  • Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 και ώρες 10:00 με 14:00
  • Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και ώρες 10:00 με 14:00

Β΄φάση: Τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις υποστηρικτικών συνομιλιών των 90’

Συντονίστρια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου: Αρχοντούλα Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός MSc – ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας, στέλεχος Πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» -ΟΚΑΝΑ.

Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Πρόληψης Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ», Δήλου 10, Κηφισιά. Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα.

Δηλώσεις συμμετοχής: έως την Παρασκευή 25/11/2022, συμπληρώνοντας την αίτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/9pvUCfv5WnDi6Xrv5

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Μαριθένια Τερεζάκη, φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας, στο τηλέφωνο 210 8082673, Τρίτη με Παρασκευή, 09:00 με 13:00. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί των νηπιαγωγείων των Δήμων Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας και Εκάλης και κατά δεύτερη επιλογή τα σχολεία όμορων Δήμων.