ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Βραδιά μικρασιατικών χορών και γεύσεων στη Νέα Ερυθραία

Μία μοναδική βραδιά, γεμάτη χορούς, γεύσεις και αρώματα της Μικράς Ασίας, μια βραδιά που ξύπνησε τις μνήμες στην προσφυγική Νέα Ερυθραία επιφύλασσε για το κοινό, η εκδήλωση της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2022 που διοργάνωσε το K.E.M.M.Ε στο πλαίσιο των Αλλοτινών Πατρίδων.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μίλησε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά που ανέδειξε την ανεξάντλητη και πανάρχαια κληρονομιά της μικρασιατικής παράδοσης και σημάδεψε την πορεία της Νέας Ερυθραίας.

Οι πολίτες κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας παρακολουθώντας με μεγάλη συγκίνηση του μικρασιατικούς χορούς ,που ήταν αφιερωμένοι στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής της Μικράς Ασίας. Απόλαυσαν το “Χορευτικό Όμιλο Νέας Ερυθραίας ΧΟΝΕ”, τη “Χορευτική ομάδα του Συλλόγου Περαμίων – Κυζικηνών”, το “Χορευτικό εργαστήρι Νέας Ιωνίας” και τη “Χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων.

Αλλοτινές Πατρίδες 2022

Μικρασιατικά παραδοσιακά εδέσματα ετοίμασαν κυρίες της Νέας Ερυθραίας και προσφέρθηκαν στο κοινό από εργαζόμενες του Δήμου, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί και η πλούσια γαστρονομική παράδοση της Μικράς Ασίας. Το εγχείρημα έγινε σε σύμπραξη με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς το οποίο εξέδωσε και το βιβλίο «ΟΙ ΣΥΝΤΑ’ΕΣ ΤΣΗ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» του Θοδωρή Κοντάρα που προσφέρθηκε στους πολίτες.

Αλλοτινές Πατρίδες 2022

Η Πρόεδρος του K.E.M.M.Ε κα Έφη Κούτση, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού κ. Σταύρος Ζαπάντης και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς προσέφεραν αναμνηστικά δώρα και βραβεία στις εθελόντριες μαγείρισσες της Νέας Ερυθραίας.

Παρόντες στην εκδήλωση επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καυγαλάκης (Νέας Ερυθραίας), Μανώλης Κουρμαδιάς (Πολεοδομίας) και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Ανδρεαδάκης.

Πρόσφατα

Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης: Προχώρησε στην σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού

Αποφασίστηκε η σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού με μοναδικό μέτοχο το...

Κηφισιά: Διέρρηξαν το σπίτι καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού

Άγνωστοι διέρρηξαν χθες το βράδυ Τρίτη 23 Απριλίου το...

Κηφισιά: Συνελήφθη 17χρονος που πωλούσε παράνομα βεγγαλικά μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη 17χρονος στην Κηφισιά ο οποίος εμπορευόταν παρανόμως βεγγαλικά...

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της...

Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης: Προχώρησε στην σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού

Αποφασίστηκε η σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού με μοναδικό μέτοχο το Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης και κεφαλαιακή επάρκεια 220.000 ευρώ για την μόχλευση χρηματοδοτήσεων...

Υπογραφή προσυμφώνου τεχνολογικής αδελφοποίησης με τους Δήμους Ruvo di Puglia και Mislata

Στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon και του έργου OpenDBL υπογράφηκε προσύμφωνο τεχνολογικής αδελφοποίησης με το Δήμο Ruvo di Puglia της Ιταλίας και το Δήμο...

Κηφισιά: Διέρρηξαν το σπίτι καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού

Άγνωστοι διέρρηξαν χθες το βράδυ Τρίτη 23 Απριλίου το διαμέρισμα καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Λούκα Βιλντόζα στην Κηφισιά. Οι δράστες εισέβαλαν στο ισόγειο διαμέρισμα σπάζοντας την...