ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Βασίλης Ξυπολυτάς: Αυτός που «διοικεί», θα έπρεπε να μην είναι τόσο… αλλεργικός στην κριτική

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και του υποψηφίου Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά εξ αφορμής της σύγκλησης των Δημοτικών Συμβουλίων τις ημέρες του τριημέρου πένθους έπειτα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Ξυπολυτάς με νέα του ανακοίνωση υπογραμμίζει τα εξής:

«Ευχαριστώ τον απερχόμενο Δήμαρχο που μπήκε στον κόπο να μου κάνει «αντιπολίτευση», έστω και με τρόπο και χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τον θεσμικό του ρόλο. Του προτείνω να κάνει υπομονή λίγους μήνες και θα έχει την ευκαιρία να λειτουργήσει επισήμως ως αντιπολίτευση, αφού αυτός είναι ο νέος ρόλος που του επιφυλάσσουν οι Δημότες της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Σήμερα όμως, που αυτός «διοικεί », θα έπρεπε να μην είναι τόσο… αλλεργικός στην κριτική ειδικά όταν οι αποφάσεις του έρχονται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα και το βαρύ πένθος που διακατέχει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Όπως γνωρίζετε, επέκρινα τον απερχόμενο Δήμαρχο για την πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 3/3, μετά από δύο διαδοχικές αναβολές στις 1/3 και 2/3, εντός δηλαδή του Εθνικού Πένθους που είχε κηρυχθεί στη χώρα για τον τραγικό χαμό των συνανθρώπων μας στα Τέμπη. Η χθεσινή απάντηση-απολογία του αποκαλύπτει τη σύγχυση, την ταραχή του και την απόλυτη δυσκολία στην κατανόηση και πρωτίστως, διαχείριση της κατάστασης.

Επί της ουσίας, στην απάντηση-απολογία του, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον έκτακτο χαρακτήρα των θεμάτων που καθιστούσαν επιβεβλημένη τη διεξαγωγή των 3 Δημοτικών Συμβουλίων εντός Εθνικού Πένθους.

Αφενός, η ειδική συνεδρίαση για τα σχολεία μας, αναπρογραμματίστηκε εκτός Εθνικού Πένθους, όπως όφειλε εξαρχής (δηλαδή σήμερα Τετάρτη 8/3/23). Αφετέρου, κανένα από τα τακτικά θέματα δεν δικαιολογούσε τη σύγκλιση έκτακτων συμβουλίων. Και πάντως, σε κάθε περίπτωση όφειλε να φέρει τα «έκτακτα θέματα» δια περιφοράς και να σεβαστεί το Εθνικό πένθος. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που φέρνει θέματα διά περιφοράς.

Επειδή, όμως, η κριτική οφείλει να αφορά -πέρα από την αυτονόητη ενσυναίσθηση που θα έπρεπε να έχει ο απερχόμενος Δήμαρχος- και την ουσία της δουλειάς που γίνεται στο Δήμο, δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι η απάντησή του στην πραγματικότητα αποκαλύπτει την προχειρότητα και τον κακό προγραμματισμό της διοίκησης του. Πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί ότι άφησε δίχως αποφάσεις «τόσο έκτακτα θέματα» όπως ο ίδιος αναφέρει (μισθοδοσίας προσωπικού, ματαίωση προσλήψεων, παύση εργολαβίας) για την τελευταία καταληκτική ημερομηνία τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναβληθούν ούτε για 3 ημέρες λόγω βαρύτατου Εθνικού Πένθους;

Οι ώρες που διανύουμε απαιτούν σύνεση από όλους. Τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς του απέναντί μου, τους αντιπαρέρχομαι προσώρας. Η πολιτική κριτική, απαντήθηκε με προσωπικές επιθέσεις πανικού, λαϊκισμό και χαμηλό επίπεδο ηθικής εκ μέρους του, που δεν έχουν θέση στην πολιτική και ακόμη περισσότερο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτή η αγωνία που νιώθει ο απερχόμενος Δήμαρχος οφείλεται στη μοναξιά που αισθάνεται από το σύνολο της κοινωνίας της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης. Τον αφήνω να ακολουθήσει μόνος του, το δρόμο που ο ίδιος επέλεξε. Αποστολή μου από δω και πέρα είναι να βοηθήσω την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη με όλες μου τις δυνάμεις.

Ο Δήμος μας, με πρωταγωνιστές εμάς, τους Δημότες του, θα αφήσει πίσω του την αίσθηση υποβάθμισης και την μυρωδιά ναφθαλίνης που αποπνέει. Από δω και πέρα μοναδικός αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα του προαστίου μας».

Πρόσφατα

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024» στο...

Έργα οδοποιίας με νέα ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Κηφισίας και Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου

Έπειτα από 30 τουλάχιστον χρόνια πραγματοποιούνται εργασίες απόξεσης του...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην καρδιά του δεσπόζει το πλατανόφυλλο που συνδέεται βαθιά με την...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, που θα...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών εγγραφών/επανεγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το έτος 2024-2025 παρατείνεται έως 5 Ιουλίου 2024. Η διαδικασία...