ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Βασίλης Ξυπολυτάς: Απολογισμός των πρώτων τριών μηνών στο Δήμο Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς γνωστοποίησε στους δημότες όσα έργα και δράσεις πραγματοποίησε η νέα διοίκηση του Δήμου τους πρώτους τρεις μήνες από την έναρξη των καθηκόντων της.

Σε ανάρτησή του αναλύει λεπτομερώς όλα όσα επιτεύχθηκαν και αλλάζουν την όψη του Δήμου.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Δημάρχου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης:

Κλείσαμε 3 δημιουργικούς μήνες. Με σκληρή δουλειά αλλάζουμε την εικόνα του Δήμου μας. Πάμε να δούμε -τι καινούργιο κάναμε- τις τελευταίες 30 μέρες!

• Μεταστεγάστηκε η διεύθυνση Πρασίνου στο κτήριο «Μελίνα Μερκούρη» στις Αδάμες. Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες διαμορφώσεις/ανακαινίσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

• Οι πολίτες του Δήμου μας αγκαλιάζουν τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια μας. Μόνο μέσα σε 30 μέρες, δόθηκαν σημαντικές χορηγίες μεταξύ των οποίων:

-1 ανοιχτό φορτηγό αξίας 50.000 €.
-1 συντριβάνι αξίας 45.000 €.
-6 οχήματα μεταφοράς προσωπικού αξίας 127.000€.
-Υιοθετήθηκαν 10 μικρές πλατείες και νησίδες.
-Ξεκίνησε η υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας Κοινωνικής Ευθύνης μεταξύ του Δήμου Κηφισιάς και της Ηellas Direct για την οδική ασφάλεια. Εκατοντάδες λακκούβες αποκαταστάθηκαν και αρχίζει η δημιουργία νέων συγχρόνων ευρωπαϊκού τύπου διαβάσεων πεζών περιμετρικά των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

• Ξεκινήσαμε την τοποθέτηση ειδικών ψηφιακών αισθητήρων στις διαβάσεις ΑΜΕΑ. Το παρκάρισμα στις διαβάσεις ΑΜΕΑ δεν είναι αποδεκτό και θα καταπολεμηθεί αυστηρά.

• Συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η επέμβαση των μεικτών κλιμακίων των συνεργείων μας για τον ελαιοχρωματισμό και την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων του Δήμου μας. Δεκάδες νέα παγκάκια, εκατοντάδες κιλά χρωματισμού, σύγχρονες θέσεις ΑΜΕΑ, νέες πλάκες πεζοδρομίων και γενικότερη φροντίδα των δημοσίων χώρων μας.

• Ξεκινάει η ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων-υποδημάτων. Για πρώτη φορά στο Δήμο μας θα έχουμε 81 σημεία αποκομιδής!
 
• Δημιουργήσαμε διαδραστικό χάρτη στην ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς, με περιγραφή όλων των φυτεύσεων. Κάθε πολίτης του Δήμου μας, θα γνωρίζει, που φυτεύουμε και τι φυτεύουμε. Στόχος μας 10.000 φυτεύσεις σε 5 χρόνια!

• Ξεκίνησε η αποκομιδή πράσινων/κηπαίων με πρόγραμμα ανά περιοχή και μέρα, αναρτήθηκε στην σελίδα του Δήμου και εκτελείται με συνέπεια 6 μέρες την εβδομάδα. Η Πόλη μας δείχνει και είναι πιο καθαρή!

• Ξεκίνησε η απόσυρση-αποκομιδή εγκαταλελειμμένων οχημάτων (σε καθημερινή βάση αποσύρονται 3 οχήματα).

• Επισκευάστηκαν τα ρομποτικά συστήματα συλλογής απορριμμάτων στο κέντρο της Κηφισιάς. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η σταδιακή απομάκρυνση των κάδων από το κέντρο της Κηφισιάς.

• Καθαρίστηκε και αποδόθηκε πλήρως ο χώρος στάθμευσης των δημοτικών οχημάτων. Πρόκειται για έναν χώρο που ήταν κατειλημμένος από κατεστραμμένα οχήματα, αποσυρμένους κάδους και άχρηστα αντικείμενα.

• Ξεκίνησε το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του Δήμου μας «ΜΑΖΙ ΧΤΙ-ΖΟΥΜΕ».

• Προχωρήσαμε σε ενημέρωση των αρχείων της Κοινωνικής Μέριμνας καταγράφοντας τις κοινωνικές ανάγκες των δικαιούχων (τροφίμων, συσσιτίων και επιδομάτων).

Παραλείπω δεκάδες δράσεις φροντίδας του Δήμου και των πολιτών της.

Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω -και δεν θα σταματήσω να το κάνω- τα πρόσωπα πίσω από αυτές τις δράσεις, τα οποία καθημερινά με το έργο τους συμβάλλουν στην αλλαγή του Δήμου μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δημοτική ομάδα μας, τους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους, τους εργαζόμενους του Δήμου και όλους τους συνεργάτες μου. Η προσπάθεια είναι συλλογική και σας χρειαζόμαστε όλες και όλους δίπλα μας!

Συνεχίζουμε με αγάπη, σχέδιο και όρεξη για έναν καλύτερο Δήμο Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης“.

Πρόσφατα

Εσπερίδα για τις δεντροστοιχίες της Κηφισιάς

Εσπερίδα με θέμα ”Γνωρίζοντας τις δενδροστοιχίες της Κηφισιάς –...

Εσπερίδα για τις δεντροστοιχίες της Κηφισιάς

Εσπερίδα με θέμα ”Γνωρίζοντας τις δενδροστοιχίες της Κηφισιάς – Φυσικός πλούτος, ασφάλεια, βιωσιμότητα” διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης με την Υπηρεσία...

Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης: Εφαρμογή προγράμματος ελέγχου και αντιμετώπισης των κουνουπιών

Ο Δήμος Κηφισιάς Νέας Ερυθραίας και Εκάλης εφαρμόζει για το έτος 2024 πρόγραμμα ελέγχου-καταπολέμησης κουνουπιών, το οποίο περιλαμβάνει: • Επίγειο ψεκασμό προνυμφοκτόνου σκευάσματος στα φρεάτια...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης προσκαλεί όλους στην 3η Πράσινη έκθεση «Attica Green Expo»

Ο Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, συμμετέχει στην 3η Πράσινη έκθεση «Attica Green Expo» που θα φιλοξενηθεί στο...