ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Οι δημότες τίμησαν την παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Η...

Το Πυροσβεστικό Τανκ που προστατεύει την Κηφισιά

Παρακολουθώντας με αγωνία τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα της χώρας, πέσαμε στο Facebook, πάνω στην πληροφορία ότι το ιδιωτικό θηριώδες ερπυστριοφόρο πυροσβεστικό όχημα που ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα, προληπτικά στάθμευε για φωτιά στην περιοχή μας, στους εθελοντές πυροσβέστες στον δήμο μας.

Διερευνήσαμε τις σχετικές αναρτήσεις και με ένα σύντομο ρεπορτάζ επιβεβαιώσαμε ότι το ιδιωτικό μετασκευασμένο τανκ, βρισκόταν το προηγούμενο δεκαήμερο στην υπηρεσία των εθελοντών δασοπυροσβεστών με πρωτοβουλία του Βασίλη Ξυπολυτά.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος μεσολάβησε για τη μεταφορά του ιδιωτικού πυροσβεστικού οχήματος από τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας RAM Europe στον Ορχομενό, μετά από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, κ. Θόδωρο Ρέντζο, ο οποίος είναι και κάτοικος στον Δήμο Κηφισιάς.

Μάθαμε, επίσης ότι μόλις ολοκληρώσει την αποστολή του το JUMBO TRACK MULTI στην Πάρνηθα, όπως ονομάζεται, θα επιστρέψει στη Ν. Ερυθραία όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου για να βοηθήσει σε περίπτωση ανάγκης τον δήμο μας.

Το όχημα είναι ένα μετασκευασμένο τανκ τύπου Leopard, και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του σε φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας στο παρελθόν, ενώ είχε αποσταλεί και στις πυρκαγιές της Ρόδου για να συνδράμει τους πυροσβέστες. Έχει τη δυνατότητα να ανοίγει αντιπυρικές ζώνες και να επιχειρεί σε δύσβατα σημεία, ενώ κάνει ρίψη νερού στα 80 μέτρα και μεταφέρει 15.000 λίτρα. Ανεφοδιάζεται είτε από εδάφους είτε ακόμη και από ελικόπτερο και μπορεί να ανοίξει ζώνες πυρασφάλειας ακόμη και κατά τη διάρκεια της φωτιάς, χάρη στην πλήρη θερμική και βιοχημική προστασία που διαθέτει. Μπορεί, δε, να φιλοξενήσει έως 10 άτομα, άρα αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο και στις αποστολές διάσωσης ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στις φλόγες.

Σε έναν κατάφυτο δήμο όπως ο δικός μας και σε μια περίοδο που η χώρα φλέγεται δυστυχώς από άκρη σε άκρη, πρωτοβουλίες σαν αυτή του Β. Ξυπολυτά είναι απαραίτητες, ειδικά όταν γίνονται πολύ νωρίτερα από ένα έκτακτο γεγονός. Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες και διασώστες του δήμου χρειάζονται κάθε διαθέσιμη βοήθεια για να συνεχίσουν τη σημαντική τους προσφορά.

Πρόσφατα

Συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά με κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος

Επίσκεψη για την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου στον Δήμαρχο...

Ανακοίνωση Γραφείου Κοιμητηρίου Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης προβαίνει στη διάθεση...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Δημοτικό Συμβούλιο: Μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού

Τη μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των ευνοϊκών όρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) και οδηγούν στην υπερδόμηση και την αλλοίωση...

Συνεχίζονται οι οδικές παρεμβάσεις του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης με την Ηellas Direct

Ξεκίνησε η δημιουργία των νέων αναβαθμισμένων διαβάσεων για μαθητές και πεζούς στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Τα πρώτα σχολεία τα οποία...

Συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά με κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος

Επίσκεψη για την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου στον Δήμαρχο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλη Ξυπολυτά πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, Αρχιπύραρχος,...