ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς συμμετείχε στο Erasmus+ KA210

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus+ KA210. Στόχος του προγράμματος είναι να ενσωματώσει τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα.

Στο τέλος Μάιου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διακρατική Συνάντηση του προγράμματος. Συμμετείχαν δάσκαλοι από Ελλάδα, Γαλλία και Τουρκία.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση του σχολείου:

Αδελφότητα της φύσης

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων Erasmus+ KA1 και KA3-Teachers4Europe που πραγματοποιήθηκαν από το 2019 έως το 2022, το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα σύμπραξης σχολείων Erasmus+ ΚΑ210 με συντονίστρια χώρα την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα συντονίζει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Söke στην Έφεσο και συμμετέχουν το Τουρκικό Ίδρυμα Υπηρεσιών Νεολαίας και Εκπαίδευσης, TÜRGEV με έδρα την Κωνσταντινούπολη και ο Γαλλικός εκπαιδευτικός οργανισμός AKSANTYS από το Παρίσι που ιδρύθηκε με στόχο την ενσωμάτωση λύσεων τεχνολογίας αιχμής σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για να βοηθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό παγκοσμίως και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόγραμμα ονομάζεται “Siblinghood of Nature” (Αδελφότητα της φύσης) και έχει σαν στόχο να ενσωματώσει τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε περιβαλλοντικά θέματα, να οικοδομήσει μια νέα βιώσιμη περιβαλλοντική συνείδηση και να αναβαθμίσει την διεπιστημονική εκπαίδευση ώστε να οδηγήσει σε βέλτιστα εκπαιδευτικά αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα αυτό θα ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες κινητικότητας, αλλά και όλων των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολείων. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί μας θα αναπτύξουν δεξιότητες ψηφιακού εγγραμματισμού, θα ενισχύσουν τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και θα αποκτήσουν εμπειρία στην εφαρμογή STEAM και κωδικοποίησης στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην Έφεσο, 29 και 30 Μαίου 2023, με την συμμετοχή δυο εκπροσώπων από κάθε εκπαιδευτικό φορέα. Το 8ο Δημοτικό Κηφισιάς εκπροσώπησε η συντονίστρια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του σχολείου μας, Βάσια Χασιώτη, και η σύμβουλος εκπαίδευσης των δημοτικών σχολείων της Κηφισιάς, Δρ. Χαρά Μπούτα.

Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία με τους εταίρους και η ενημέρωση από τους συντονιστές σχετικά με τα στάδια υλοποίησης και ολοκλήρωσης του προγράμματος έως τον Ιούνιο του 2024.

Μετά τη λήξη της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία εκπαίδευσης όπου μας υποδέχτηκε θερμά ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Şerafettin Yapıcı.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στην αρχαία πόλη της Εφέσου και στο χωριό Ορεινή Έφεσος, το χωριό που αναφέρεται από τη Διδώ Σωτηρίου στο μυθιστόρημα “Ματωμένα Χώματα”.

Η επόμενη συνάντηση και εκπαιδευτικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία τον επόμενο Οκτώβριο.

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Μένια Μαυράκη, για την πολύτιμη υποστήριξη και καθοδήγηση που μας παρείχε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής δράσης.

Η συντονίστρια Εrasmus+

Βάσια Χασιώτη  

Πρόσφατα

Κηφισιά: Συνελήφθη 45χρονος για κλοπές σπιτιών κατ’ εξακολούθηση

Συνελήφθη το απόγευμα στις 10 Ιουνίου 2024 στην Κηφισιά,...

Παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εγγραφών/επανεγγραφών για...

Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης: Ερωτηματολόγιο για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας

Ο Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης σας προσκαλεί να συμπληρώσετε το ακόλουθο ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Κηφισιάς....

Κηφισιά: Συνελήφθη 45χρονος για κλοπές σπιτιών κατ’ εξακολούθηση

Συνελήφθη το απόγευμα στις 10 Ιουνίου 2024 στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Ομάδος ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 45χρονος κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές...

Πλύσιμο των αυλείων χώρων σχολείων και κυρίων οδών του οδικού δικτύου στην Κάτω Κηφισιά, Νέα Κηφισιά και Αδάμες, λόγω της χθεσινής πυρκαγιάς στη ΒΙΠΑ

Ο Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης ξεκίνησε από σήμερα αλλά και για τις επόμενες ημέρες σε πλύσιμο των αυλείων χώρων στα σχολεία και...