ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Οι δημότες τίμησαν την παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Η...

Τhe Heritage: Η θεαματική αναμόρφωση ενός κτηρίου με βαριά ιστορία στην Κηφισιά

Λειτούργησε ως ξενοδοχείο, εστιατόριο και παράρτημα του University of La Verne – Το νέο project περιλαμβάνει τώρα πολυτελείς κατοικίες με μπαλκόνια, αυλές ή ταράτσες.

Ένα οικιστικό project με βαριά κληρονομιά έρχεται στην Κηφισιά. Ο λόγος για το «Τhe Heritage», ιδιοκτησίας της Hellenic Properties, ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία, το οποίο ανασχεδιάζεται από τον Δημήτρη Αγιοστρατίτη και την 1 Architects.

Η ανάπτυξη επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 18, πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς, περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες με μπαλκόνια, αυλές ή ταράτσες.

Τhe Heritage

Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα, πέτρινα αρχοντικά των αρχών του περασμένου αιώνα, εγκαταλελειμμένο την τελευταία 20ετία. Το κτίριο χτίστηκε τη δεκαετία του ’30 και αποτέλεσε εκείνα τα χρόνια θερινή κατοικία της Ασπασίας Μάνου, συζύγου του βασιλιά της Ελλάδος Αλέξανδρου (1893-1920). Η ιστορία του ακινήτου αλλάζει μεταπολεμικά, αφού μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι το 1991 λειτούργησε ως ξενοδοχείο με άδεια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Τhe Heritage

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ως ξενοδοχείο και εστιατόριο, φιλοξένησε εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού, κοινωνικού, πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και πνευματικού χώρου, όπως ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, οι πολιτικοί Σοφούλης, Στεφανόπουλος, Τσιριμώκος, Λαμπρίας και ο φημισμένος γιατρός Λάιος.

Επίσης, ο γνωστός ιστορικός συγγραφέας Γεώργιος Ρούσσος, ο οποίος έγραψε μέρος της Νεότερης Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους σε ένα από τα δωμάτια του τρίτου ορόφου, όπως και ο συγγραφέας Μ. Καραγάτσης που έγραψε στον ίδιο χώρο, όπως λέγεται, το μυθιστόρημα «Ο Γιούγκερμαν».

Στη σύγχρονη ιστορία του, από το 1991 έως το 2003, το κτίριο, το οποίο δεν είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο, λειτούργησε ως κολέγιο σπουδών με το παράρτημα του University of La Verne να χρησιμοποιεί εκείνη την περίοδο τους χώρους του.

 

Πηγή: newmoney.gr

Πρόσφατα

Συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά με κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος

Επίσκεψη για την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου στον Δήμαρχο...

Ανακοίνωση Γραφείου Κοιμητηρίου Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης προβαίνει στη διάθεση...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Δημοτικό Συμβούλιο: Μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού

Τη μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των ευνοϊκών όρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) και οδηγούν στην υπερδόμηση και την αλλοίωση...

Συνεχίζονται οι οδικές παρεμβάσεις του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης με την Ηellas Direct

Ξεκίνησε η δημιουργία των νέων αναβαθμισμένων διαβάσεων για μαθητές και πεζούς στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Τα πρώτα σχολεία τα οποία...

Συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά με κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος

Επίσκεψη για την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου στον Δήμαρχο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλη Ξυπολυτά πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, Αρχιπύραρχος,...