ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Συνεχίζεται το έργο ανάπλασης του παραδοσιακού Κέντρου Κηφισιάς

Συνεχίζεται το έργο ανάπλασης του παραδοσιακού Κέντρου Κηφισιάς με οικολογικό ανάγλυφο οδόστρωμα.

Είναι η τρίτη παρέμβαση που πραγματοποιείται σε διαφορετικά τμήματα του κέντρου για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, με την πρωτοποριακή μέθοδο της έγχρωμης σταμπωτής ασφάλτου.

Με την εν λόγω τεχνική υπάρχει η αισθητική των κυβολίθων στην επιφάνεια του οδοστρώματος ενώ επιπλέον χαρακτηρίζεται από τη σταθερότητα ενισχυμένης ασφάλτου.

Παράλληλα η επίστρωση με το ειδικό υλικό νανοκεραμικής τεχνολογίας, βοηθάει στην μόνωση του οδοστρώματος ώστε τους καλοκαιρινού μήνες να μην αποθηκεύει θερμότητα και θερμαίνει το μικροκλίμα της περιοχής.

Οι δρόμοι που θα γίνουν παρεμβάσεις αναπτύσσονται επί των οδών Κυριαζή και Λεβίδου μεταξύ των οδών Αλωνίων και Όθωνος. Οι εργασίες πραγματοποιούνται με αποκλεισμούς τμημάτων οδών έως και 7 Απριλίου 2023.

Το έργο ολοκληρώνεται σταδιακά καθώς η πρόοδός του εξαρτάται από τα καιρικά φαινόμενα και την θερμοκρασία περιβάλλοντος. Με την ολοκλήρωση των εργασιών το παραδοσιακό κέντρο θα διαθέτει ένα στέρεο καλαίσθητο οδόστρωμα που θα συμβάλλει στην γραφικότητα του τοπίου μαζί με την έντονη παρουσία πρασίνου, τα γνωστά εμπορικά καταστήματα, τα όμορφα καφέ- εστιατόρια και τα καλαίσθητα κτήρια.

Σε τέσσερα στάδια θα πραγματοποιηθεί το έργο για διευκόλυνση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης με σταμπωτή έγχρωμη άσφαλτο στην οδό Κυριαζή έως Λεβίδου (από Αλωνίων έως πριν την είσοδο parking (Λεβίδου 3). Ακολουθεί το τμήμα από το parking (Λεβίδου 3) έως πριν την διασταύρωση με την οδό Παναγίτσας.

Για τα χρονικά διαστήματα που θα γίνονται εργασίες σε συγκεκριμένα τμήματα θα υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες οι οποίες θα δίνουν εναλλακτικές διαδρομές. Το έργο πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη των Μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κηφισιάς.

Πρόσφατα

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024» στο...

Έργα οδοποιίας με νέα ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Κηφισίας και Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου

Έπειτα από 30 τουλάχιστον χρόνια πραγματοποιούνται εργασίες απόξεσης του...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην καρδιά του δεσπόζει το πλατανόφυλλο που συνδέεται βαθιά με την...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, που θα...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών εγγραφών/επανεγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το έτος 2024-2025 παρατείνεται έως 5 Ιουλίου 2024. Η διαδικασία...