ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Συνεχίζεται η τοποθέτηση ειδικών αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑΜΕΑ

Σε μέτρα υπέρ των πεζών και των συμπολιτών μας οι οποίοι χρησιμοποιούν αμαξίδια και εναντίον όσων εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και διέλευσή τους, προχωράει με γοργούς ρυθμούς ο Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς βρέθηκε επί τόπου παρακολουθώντας τις εργασίες τοποθέτησης των ειδικών αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑΜΕΑ.

Με ανάρτησή του δήλωσε τα εξής:

Ειδικοί αισθητήρες στις ράμπες ΑΜΕΑ στα εμπορικά κέντρα της Νέας Ερυθραίας και Κηφισιάς.
Ο Δήμος αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, θα καταπολεμήσει την παράνομη στάθμευση των οχημάτων σε διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ, μέσω της εγκατάστασης «έξυπνων» αισθητήρων.

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 56 ειδικοί αισθητήρες στο κέντρο της Κηφισιάς, τη Νέα Ερυθραία και στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Κάθε αισθητήρας εμφανίζεται σε ηλεκτρονικό χάρτη του Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Μέσω της πλατφόρμας επίβλεψης λαμβάνονται δεδομένα τα οποία ενημερώνουν για την κατάσταση των αισθητήρων και ουσιαστικά για την κατάληψη της διάβασης ή της ράμπας από κάποιο όχημα εμποδίζοντας τη διέλευση των ατόμων με αναπηρία.

Το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας ειδοποιείται σε πραγματικό χρόνο για τις παραβάσεις και -μέσω φορητών συσκευών- ενημερώνονται οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι και θα παρεμβαίνουν άμεσα.

Ευχαριστώ θερμά για τις προσπάθειες το προεδρείο της επιτροπής Προσβασιμότητας, Νικο Γεωργούλη και Γεράσιμο Πόλη, που παρακολούθησαν από κοντά τις εργασίες και ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου, από τον αντιδήμαρχο Υποδομών και Μελετών, Γιάννη Διονυσιωτη“.

Πρόσφατα

Με επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες δρόμου PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο...

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς, εξελέγη νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.). Ο Σ.Π.Α.Π....

Με επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες δρόμου PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο νέος αθλητικός θεσμός PepsiCo Gives back – Kifissia 2024-Run Smile Repeat που πραγματοποιήθηκε για καλό...