ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Στις 12 Νοεμβρίου η μεγάλη γιορτή με τους τετράποδους φίλους μας στο Άλσος Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς, με αγάπη, ενδιαφέρον και φροντίδα, διοργανώνει στην πόλη μας Γιορτή αφιερωμένη στα ζώα. Στα ζώα που μοιράζονται την ζωή τους μαζί μας αλλά και σε εκείνα που περιμένουν κάποιον για να την μοιραστούν.

Στις 12 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί, σας περιμένουμε να βρεθούμε μαζί με τα ζώα μας στο Άλσος Κηφισιάς, με σκοπό να μάθουμε για την ευζωία που αξίζουν, την βελτίωση και τη διατήρηση της υγείας τους, την εκπαίδευση -τη δική τους και τη δική μας- σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης και αντιμετώπισής τους.

Η προτροπή του Δήμου είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, για την οποία η Δημοτική μας Αρχή προνοεί και δρα, σε μια συνεχή προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την αντίληψη και την ορθή συμπεριφορά προς τα ζώα.

Η “Γιορτή των Ζώων” στην Κηφισιά, πλαισιώνεται με δράσεις όπως, πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές φροντίδας καθώς και ενημέρωση για το νομοθετικό πλαίσιο που τα προστατεύει.

Θα μιλήσουν η Εκπαιδεύτρια, η Ομάδα Διάσωσης και ο Κτηνίατρος που επιλέχθηκαν, ως οι ειδικοί που γνωρίζουν καλύτερα την αντιμετώπιση και τη σωστή διαχείριση των ζώων, τον τρόπο αλλά και την αξία της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

Στην ίδια Εκδήλωση θα βραβευθούν και οι Ζωόφιλοι Εθελοντές του Δήμου, για την συνεχή φροντίδα τους προς τα αδέσποτα ζώα, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής,  Φιλοζωικά Σωματεία και Ομάδες Διάσωσης.

Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα μπορέσουν επίσης να δουν την Έκθεση με τις υπέροχες λήψεις φωτογραφιών των αγαπημένων κατοικίδιων μαθητών και μαθητριών από τα δημόσια Δημοτικά και Γυμνάσια Σχολεία της Κηφισιάς.

Με δεδομένο πως η μέριμνα για τα ζώα και η προσπάθεια εξάλειψης των φαινομένων κακοποίησης και εγκατάλειψής τους, προάγει τον ανθρώπινο πολιτισμό και  βοηθά στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ο Δήμος μας πρεσβεύει πως τα μάτια των ζώων έχουν την ικανότητα να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα, την οποία πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε όλοι.

Σας περιμένουμε για να μεταδώσουμε το μήνυμα πως ο κόσμος μας, θα γίνει καλύτερος όταν το αίσθημα της ζωοφιλίας αγγίξει τις καρδιές όλων μας.

Ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Ζωοφιλίας, Σταύρος Ζαπάντης, δήλωσε με αφορμή την εκδήλωση:

«Ο θεσμός της ζωοφιλίας έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.  Φιλοζωικές Οργανώσεις, Εθελοντές και Δήμοι δίνουν λύσεις για την ευζωία των αδέσποτων ζώων, υποστηρίζοντας την φροντίδα τους με την ενεργή συμμετοχή τους, την εμπειρία και τις γνώσεις τους, με σκοπό τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος των αδέσποτων.

Συναισθανόμενοι το μεγαλείο της προσφοράς των Εθελοντών και των Φιλοζωικών Οργανώσεων, οι οποίοι αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στην φροντίδα και την διάσωση των αδέσποτων ζώων, επιλέξαμε την Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022  για την βράβευση των ζωόφιλων εθελοντών και φιλοζωικών οργανώσεων, με σκοπό να τους απευθύνουμε δημόσια, το “Ευχαριστώ” που τους οφείλουμε. Θα βραβευτούν πάνω από 100 εθελοντές, φιλοζωικά σωματεία, Αστυνομία, Πυροσβεστική, διασώστες και λοιπά.

Παράλληλα με τα βραβεία θα διεξαχθεί και το Φεστιβάλ Φιλοζωίας με πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Σας περιμένουμε!»

Γιορτή των Ζώων

Πρόσφατα

Κηφισιά: Πρώτη μεταγραφή ο Γιώργος Μάναλης

Η Κηφισιά ανακοίνωσε την πρώτη της μεταγραφή ενόψει της...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024» στο...

Κηφισιά: Πρώτη μεταγραφή ο Γιώργος Μάναλης

Η Κηφισιά ανακοίνωσε την πρώτη της μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν, καθώς απέκτησε τον Γιώργο Μάναλη. Μετά την επισημοποίηση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην καρδιά του δεσπόζει το πλατανόφυλλο που συνδέεται βαθιά με την...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, που θα...