ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Στην Κηφισιά η γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SPARCS

Η πρώτη δια ζώσης γενική συνέλευση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SPARCS διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δήμο Κηφισιάς μεταξύ 8 και 10 Νοεμβρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της,  οι 57 συμμετέχοντες από τις πόλεις (Espoo, Leipzig, Reykjavik, Maia, Kladno, Lviv and Kifissia)  και οι 32 οργανισμοί εταίροι του προγράμματος (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Εταιρείες Τεχνολογίας κλπ) είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές πάνω σε θέματα όπως ενεργειακές κοινότητες, κινητικότητα, πράσινη ενέργεια και συμμετοχή των πολιτών. Συμμετείχαν επίσης σε εργαστήρια – παρουσιάσεις καινοτόμων λύσεων που μελετώνται  και εφαρμόζονται από τις Lighthouse πόλεις και Fellow Cities ανοίγοντας το δρόμο για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SPARCS

Στην έναρξη της συνάντηση,  ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην πόλη μας, πόλη πράσινου, ιστορίας και πολιτισμού. Εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς ο Δήμος μας δρομολογεί πράσινα έργα, όπως ενεργειακές κοινότητες, έξυπνους αισθητήρες για παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεικτών, ενίσχυση της μικροκινητικότητας και άλλα. Ανέφερε επίσης πως στη χώρα μας αλλά και τον Δήμο μας εφαρμόζονται πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας. Μεταξύ άλλων στο Δήμο συνεχίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού του Δήμου μας με λαμπτήρες LED εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε να φτάσουμε στο 75% της αντικατάστασης, ενώ σύντομα θα δημιουργηθούν 75 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τις εργασίες της συνάντησης έκλεισε ο Υπεύθυνος του Προγράμματος του Δήμου μας, Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Ζωοφιλίας Σταύρος Ζαπάντης. Αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκομίζει ο Δήμος μας από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα σε πράσινες πολιτικές αλλά και στην παραγωγική συνεργασία μεταξύ των μελών.

Στόχος του προγράμματος SPARCS είναι η ανάπτυξη ενός κοινού οράματος για την Ευρωπαϊκή Πόλη του αύριο στοχεύοντας στην ψηφιοποίηση, την έξυπνη πόλη, τη βιώσιμη ενέργεια, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, την εφαρμογή ηλεκτροκίνησης, την παροχή οικονομικής και καθαρής ενέργειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του Δήμου Κηφισιάς και άλλα.

Στη γενική συνέλευση του προγράμματος συζητήθηκαν οι τρέχουσες και μελλοντικές δράσεις κάθε πόλης. Η ομάδα του SPARCS στην Κηφισιά αναφέρθηκε στις έργα που δρομολογούνται:

  • Ενεργειακή κοινότητα για οικονομική και πράσινη ενέργεια για τους πολίτες
  • Πρόγραμμα παρακολούθησης και πρόβλεψης της ποιότητας του αέρα (ειδικοί αισθητήρες – smart city control room)
  • Ολοκληρωμένο σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης σε δασικές εκτάσεις
  • Σύστημα ευφυούς άρδευσης σε χώρους αστικού πρασίνου
  • Κοινόχρηστα ποδήλατα και πατίνια

Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε χώρους πρασίνου και πολιτισμού, σε σημεία όπου θα εφαρμοστούν ενεργειακές πολιτικές στον Δήμο μας αλλά είδαν και τους τρόπους μετακίνησης (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μικροκινητικότητα). Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος Σκορδίλης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Δρ. Ρόζυ Χαριτοπούλου.

Η  Άρτεμις Γιαβάσογλου – Project & Technical Manager του SPARCS, με την ομάδα του SPARCS της πόλης μας Μένια Χατζίκου-Επιχειρησιακή Αναλύτρια, Κλεοπάτρα Καλαμπόκα Μηχανολόγος – Μηχανικός, Ελευθερία Τζήκα Αρχιτέκτων – Μηχανικός και Χαράλαμπος Γεωργίου Τοπογράφος Μηχανικός και τον υπεύθυνο του προγράμματος Αντιδήμαρχο Σταύρο Ζαπάντη οργάνωσαν άψογα την Γενική Συνέλευση και τη διαμονή και ξενάγηση  στην πόλη μας αφήνοντας τους συνέδρους ενθουσιασμένους με την Πόλη της Κηφισιάς και τη ζεστή φιλοξενία της πατρίδας μας.

Πρόσφατα

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της...

Πασχαλινή συναυλία Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Γ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέας Ερυθραίας κέρδισε το διαγωνισμό του Make-A-Wish

Το πρώτο και το δεύτερο βραβείο κέρδισε στο δημιουργικό...

Ανήλικοι 14 και 15 ετών έκλεψαν χρυσό δαχτυλίδι στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων

Ένα χρυσό δακτυλίδι από την τσάντα της υπαλλήλου ασφαλείας...

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της παραμονής στη Stoiximan Super League. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων επικράτησε του Ατρομήτου στο Περιστέρι,...

Συνεχίζεται η τοποθέτηση ειδικών αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑΜΕΑ

Σε μέτρα υπέρ των πεζών και των συμπολιτών μας οι οποίοι χρησιμοποιούν αμαξίδια και εναντίον όσων εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και διέλευσή τους, προχωράει...

Πασχαλινή συναυλία Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου, Χρήστος Καλός, προσκαλούν τους δημότες στην καθιερωμένη Πασχαλινή συναυλία...