ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Ολιστικές παρεμβάσεις από το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς

Το Φεβρουάριο και το Μάρτιο 2023, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς, με ολιστικό τρόπο σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ύστερα από αίτημα τόσο της Διεύθυνσης του σχολείου όσο και του Συλλόγου Γονέων.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση στον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, με θέμα: «Διαχείριση επιθετικών συμπεριφορών στο χώρο του σχολείου» Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ομιλία στους γονείς με θέμα: «Εφηβεία: ‘Όρια και Προκλήσεις» Στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς συντονίστρια ήταν η κα Σώτια Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια – Επιστημονικώς Υπεύθυνη.

Τέλος, υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε όλους τους μαθητές των τεσσάρων τμημάτων της Α’ τάξης με θέμα: «Καλές Πρακτικές Πρόληψης και Διαχείρισης Επιθετικών Συμπεριφορών στο χώρο του σχολείου», με συντονίστριες τις κ.κ. Αρχοντούλα Αλεξάκη Κοινωνική Λειτουργό MSc-Ψυχοθεραπεύτρια και Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργό MEd-Ψυχοθεραπεύτρια.

Είναι πολύ σημαντικό σε μια περίοδο εντόνων αλλαγών, όπως είναι η εφηβεία, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αλλαγές και τα δύσκολα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, να θωρακίζονται με κοινωνικές δεξιότητες και έγκυρη ενημέρωση μέσω ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων  όλοι όσοι συνθέτουν τη σχολική κοινότητα (μαθητές – εκπαιδευτικοί – γονείς).

Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» είναι πάντα στην διάθεση των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς για να υποστηρίξει και να ενισχύσει τόσο τους μαθητές όσο και τους σημαντικούς ενήλικες υποστηρικτές τους που είναι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς. Μέσα από την συντονισμένη και αρμονική συνεργασία όλων μας μπορούμε να κάνουμε τα σχολεία μας πλαίσια που παρέχουν όχι μόνο γνώσεις αλλά ασφάλεια, σύνδεση, ψυχοκοινωνική και πνευματική ανάπτυξη για μικρούς και μεγάλους.

Πρόσφατα

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της...

Πασχαλινή συναυλία Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Γ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέας Ερυθραίας κέρδισε το διαγωνισμό του Make-A-Wish

Το πρώτο και το δεύτερο βραβείο κέρδισε στο δημιουργικό...

Ανήλικοι 14 και 15 ετών έκλεψαν χρυσό δαχτυλίδι στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων

Ένα χρυσό δακτυλίδι από την τσάντα της υπαλλήλου ασφαλείας...

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της παραμονής στη Stoiximan Super League. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων επικράτησε του Ατρομήτου στο Περιστέρι,...

Συνεχίζεται η τοποθέτηση ειδικών αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑΜΕΑ

Σε μέτρα υπέρ των πεζών και των συμπολιτών μας οι οποίοι χρησιμοποιούν αμαξίδια και εναντίον όσων εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και διέλευσή τους, προχωράει...

Πασχαλινή συναυλία Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου, Χρήστος Καλός, προσκαλούν τους δημότες στην καθιερωμένη Πασχαλινή συναυλία...