ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην πόλη μας και η διαχείρισή του

Η πόλη μας είναι από τα πιο όμορφα και πράσινα προάστια της Αττικής. Το πλεονέκτημα όμως αυτό της περιοχής μας, απαιτεί σωστή διαχείριση διότι οι κάτοικοι ζουν κατά τους θερινούς μήνες με τον καθημερινό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ευτυχώς κατά τη χθεσινή πυρκαγιά στην Πολιτεία αποφύγαμε τα χειρότερα. Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε σε κοινωνικά δίκτυα πρώην υπάλληλος του δήμου Κηφισιάς, φαίνεται ότι η πυρκαγιά τροφοδοτήθηκε από στοίβες κομμένων δέντρων που υπήρχαν στην περιοχή.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι στην αρμοδιότητα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας και προφανώς οι δήμοι και οι εθελοντές έχουν επικουρική δράση.

Υποχρέωση των ενεργών πολιτών είναι να καθαρίζουν τα οικόπεδα τους από ξερά χόρτα και αν δεν το κάνουν η υποχρέωση του καθαρισμού έρχεται στην πλευρά των δήμων με το κόστος του καθαρισμού να χρεώνεται στους ιδιοκτήτες. Η υποχρέωση των δήμων είναι να καθαρίζουν έγκαιρα και πριν τη θερινή περίοδο τους κοινόχρηστους χώρους, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς και η ταχύτητα επέκτασή της.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει τεράστια έκταση και προφανώς κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Δεν μπορεί όμως αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Η ασφάλεια των δημοτικών και η εγγύηση των περιουσιών του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη από το οργανωμένο κράτος και τη δημοτική αρχή.

Με λύπη μας γινόμαστε αποδέκτες πολλαπλών παραπόνων για ελλιπείς καθαρισμούς στην Κηφισιά. Για ένα ακόμα χρόνο μεγάλα κομμάτια δημοτικών εκτάσεων παραμένουν με άκοπα χορτάρια με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πυρκαγιάς να είναι εξαιρετικά υψηλός.

Σας παρουσιάζουμε φωτογραφικό υλικό που λάβαμε από κάτοικο της περιοχής των Αδαμών. Θυμίζουμε ότι πριν από δύο χρόνια στην περιοχή κάηκαν σπίτια. Δυστυχώς όπως, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες η εικόνα δείχνει να μην έχει αλλάξει κάτι και «το πάθημα δεν έγινε μάθημα».

Επιπρόσθετα σας παρουσιάζουμε απόσπασμα ραδιοφωνικής εκπομπής του ALPHA, όπου ο δημοσιογράφος και κάτοικος της περιοχής Σωτήρης Μπέσκος περιγράφει την προσωπική του εμπειρία.

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της εκπομπής:

Πρόσφατα

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024» στο...

Έργα οδοποιίας με νέα ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Κηφισίας και Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου

Έπειτα από 30 τουλάχιστον χρόνια πραγματοποιούνται εργασίες απόξεσης του...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην καρδιά του δεσπόζει το πλατανόφυλλο που συνδέεται βαθιά με την...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, που θα...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών εγγραφών/επανεγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το έτος 2024-2025 παρατείνεται έως 5 Ιουλίου 2024. Η διαδικασία...