ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Οι δημότες τίμησαν την παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Η...

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Μήνυμα ανάπτυξης της Ανθοκομίας αλλά και χρώματα Ελλάδας στα εγκαίνια της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δήμαρχος Δημήτριος Ζωμόπουλος». Οι 8 Ελληνικοί Κήποι σε συνδυασμό με την πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων δημιούργησαν ένα ονειρικό σκηνικό για τους επισκέπτες και τους επίσημους προσκεκλημένους.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του καλωσόρισε όλες και όλους που ήρθαν στο Δήμο μας και επισκέφθηκαν την Ανθοκομική Έκθεση.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της Έκθεσης. Στην ομιλία του τόνισε ότι ο κλάδος της ανθοκομίας αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της φυτικής παραγωγής στη χώρα μας και συνεχάρη τον Δήμο Κηφισιάς, τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής Έκθεσης για την άψογη διοργάνωση αλλά και τους επαγγελματίες της πρωτογενούς παραγωγής και της εμπορίας ανθοκομικών φυτών για την τόσο δυναμική παρουσία τους.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε ιστορική την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο στέκεται στο πλευρό του Έλληνα αγρότη και της πρωτογενούς παραγωγής με στοχευμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση και το μετριασμό των επιπτώσεων από τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις των τελευταίων ετών. Μεταξύ άλλων ανέφερε  πως με υπουργική απόφαση δεν θα επιβάλλονται πλέον ανταποδοτικά τέλη για όλους τους τύπους πολλαπλασιαστικού υλικού καλλωπιστικών, αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών εκτός των σπόρων προς σπορά, ώστε να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις του κλάδου από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς κ. Γιώργος Παπαδόπουλος επεσήμανε: «Νήπια που έγιναν μαθητές, φοιτητές που έγιναν επιστήμονες, ερασιτέχνες κηπουροί που έγιναν επαγγελματίες καθώς και πλήθος άλλων κλάδων ανθρώπων, διαβήκανε τις πύλες της Ανθοκομικής μας Έκθεσης και μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, γνώρισαν καλύτερα και αναπτύχθηκαν εντονότερα μέσα τους οι αξίες της οικολογίας, του βιώσιμου περιβάλλοντος και της πράσινης οικονομίας.

Συνεχίζουμε και φέτος το όραμά μας, η Έκθεση να αποκτήσει πέραν του εμπορικού και ψυχαγωγικού της χαρακτήρα και την έλξη της θεματικής της ύπαρξης. Έτσι, το ποικιλόμορφο Ελληνικό – Μεσογειακό Τοπίο αποτελεί έμπνευση για εμάς του Θεματικού Πάρκου της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς και ευκαιρία προβολής του Ελληνικού Στοιχείου μέσα από την κηποτεχνία».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ κ. Χάρης Δαμάσκος, εκ των χορηγών της Έκθεσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το Άλσος Κηφισιάς με εκθέσεις σαν την Ανθοκομική Κηφισιάς εκτός από κέντρο συνάντησης, βόλτας, ψυχαγωγίας γίνεται και κέντρο αναφοράς της επιχειρηματικής ζωής της πόλης.

Την τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος,  ο οποίος  έδωσε και τις ευχές του για τη συνέχιση  του ιστορικού θεσμού της Ανθοκομικής Έκθεσης. Η εκδήλωση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Γεωργίου Χίου και με τους μουσικούς κ.κ. Γρηγορία Δέδε (πιάνο) και Βαγγέλη Λιούτα (βιολί). Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κηποτέχνης κα Μαρίνα Τσιντικίδου.

69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Εντυπωσιακή η πολύχρωμη βροχή πυροτεχνημάτων η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η Διοίκηση του Δήμου και της Ανθοκομικής χρησιμοποίησαν για δεύτερη χρονιά πυροτεχνήματα αθόρυβα ή πολύ χαμηλής έντασης που εξασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια των ζώων. Η όμορφη βραδιά έκλεισε με τη ξενάγηση των επισήμων στα 86 καλαίσθητα περίπτερα και στο θεματικό πάρκο με τους 8 Ελληνικούς Κήπους εμπνευσμένους από το ποικιλόμορφο ελληνικό-μεσογειακό τοπίο.

69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Τα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς τίμησαν με την παρουσία τους επίσης η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Κουμουτσάκος (Νέα Δημοκρατία), Θοδωρής Ρουσόπουλος (Νέα Δημοκρατία), Δημήτρης Καιρίδης (Νέα Δημοκρατία) και Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ), οι Αντιπεριφερειάρχες κα Λουκία Κεφαλογιάννη και κ. Γιάννης Κεχρής, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής κ. Παύλος Καμάρας, οι υποψήφιοι βουλευτές: (Νέα Δημοκρατία) κ.κ. Φ. Καρύδας, Φ. Βρύνα, Ά. Αγάτσα, Μ. Βάρσου, Π. Παναγιωτοπούλου, Α. Ζαχαρόπουλος, (ΣΥΡΙΖΑ) κα Αθηνά Λινού, (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ) κα Μιλένα Αποστολάκη, (Επικρατείας Νέα Δημοκρατία) Ν. Κορογιαννάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Γενική Γραμματέας Δήμου Κηφισιάς, Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Η 69η 69ης Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου, στο Άλσος Κηφισιάς.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή Δευτέρα έως Κυριακή, 10:00 με 22:00.

Δωρεάν θα παραμένει ανοικτή Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 με 13:00 για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.

69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Πρόσφατα

Συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά με κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος

Επίσκεψη για την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου στον Δήμαρχο...

Ανακοίνωση Γραφείου Κοιμητηρίου Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης προβαίνει στη διάθεση...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Δημοτικό Συμβούλιο: Μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού

Τη μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των ευνοϊκών όρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) και οδηγούν στην υπερδόμηση και την αλλοίωση...

Συνεχίζονται οι οδικές παρεμβάσεις του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης με την Ηellas Direct

Ξεκίνησε η δημιουργία των νέων αναβαθμισμένων διαβάσεων για μαθητές και πεζούς στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Τα πρώτα σχολεία τα οποία...

Συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά με κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος

Επίσκεψη για την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου στον Δήμαρχο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλη Ξυπολυτά πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, Αρχιπύραρχος,...