ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Με επιτυχία στέφθηκε η επιστημονική – ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Γνωρίζοντας τις δενδροστοιχίες της Κηφισιάς”

Ο Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Κηφισιωτών στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργάνωσαν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 την 1η ανοικτή στο κοινό, επιστημονική – ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Γνωρίζοντας τις δενδροστοιχίες της Κηφισιάς”.

Με επιτυχία στέφθηκε η επιστημονική – ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Γνωρίζοντας τις δενδροστοιχίες της Κηφισιάς”

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ανακαινισμένο χώρο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δ. Κηφισιάς και σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διάχυση της επιστημονικής γνώσης πάνω σε θέματα φυτοϋγείας και διαχείρισης των δενδροστοιχιών στο μεταβαλλόμενο αστικό περιβάλλον του Δήμου μας.

Οι ομιλητές ήταν η Νικολάου Αναστασία, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Γεωτεχνικών & Επιχειρήσεων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ), Γεωπόνος Δήμου Χαλανδρίου, ο Σπυρίδων Αντωνάτος, Δρ. Γεωπόνος – Ερευνητής, Εργαστήριο Γεωργικής Εντομολογίας, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, ο Παναγιώτης Τσόπελας, Δρ. Δασολόγος Φυτοπαθολόγος, τέως Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Δασικών Μεσογειακών Οικοσυστημάτων (ΕΛ.Γ.Ο. “ΔΗΜΗΤΡΑ”) και ο Δημήτρης Κυριακάκης, Δρ. Γεωπονίας τέως Διευθυντής Πρασίνου Δήμος Αθήνας

Επισημάνθηκαν τα πολλαπλά οφέλη από τις δενδροστοιχίες στο αστικό περιβάλλον και τους πολίτες και παρουσιάστηκαν οι επιπτώσεις που έχει ο τρόπος λειτουργίας της πόλης πάνω στην υγεία των δένδρων όπως ρύπανση, έλλειψη νερού, θερμική καταπόνηση και λοιπά.

Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εξέταση των πλατανιών και γενικότερα των δενδροστοιχιών της Κηφισιάς και τονίστηκαν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις διάφορες φυτικές ασθένειες (ιοί και μύκητες) για την υγεία των δένδρων και την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος, παρουσιάστηκαν οι ανάγκες που επιβάλλουν το κλάδεμα των δενδροστοιχιών της πόλης οι οποίες διαχωρίστηκαν σε εκείνες που προκύπτουν από την φυσιολογία των δένδρων (ηλικία, μέγεθος) και σε εκείνες που προκύπτουν από την λειτουργία της πόλης όπως κυκλοφορία ΜΜΜ και ψηλών οχημάτων, ορατότητα σημάτων κυκλοφορίας, πινακίδες επαγγελματιών, εγγύτητα-ζημιές σε υποδομές κατοικιών.

Συμπερασματικά, οι υπηρεσίες Πρασίνου των Δήμων καλούνται να ικανοποιήσουν τις συχνά αντικρουόμενες ανάγκες των δένδρων και της λειτουργίας της πόλης αναζητώντας σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την διαχείριση των δενδροστοιχιών του οδικού της δικτύου.

Πρόσφατα

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024» στο...

Έργα οδοποιίας με νέα ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Κηφισίας και Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου

Έπειτα από 30 τουλάχιστον χρόνια πραγματοποιούνται εργασίες απόξεσης του...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην καρδιά του δεσπόζει το πλατανόφυλλο που συνδέεται βαθιά με την...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, που θα...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών εγγραφών/επανεγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το έτος 2024-2025 παρατείνεται έως 5 Ιουλίου 2024. Η διαδικασία...