ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Με επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες δρόμου PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο νέος αθλητικός θεσμός PepsiCo Gives back – Kifissia 2024-Run Smile Repeat που πραγματοποιήθηκε για καλό σκοπό! Σχεδόν χίλιοι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου, στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κηφισιά σε μια νέα καταπράσινη διαδρομή για να τρέξουν και να στηρίξουν το σημαντικό έργο του Make-A-Wish Ελλάδος.

Με επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες δρόμου PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat

Οι πρώτοι Αγώνες Δρόμου «PepsiCo Gives Back» 5 χιλιομέτρων και 10 χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, με την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της Πολιτείας και φορέων, όπως ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης κ. Βασίλης Ι. Ξυπολυτάς, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Κηφισιάς, κα. Λίλα Δραγώνα, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish Ελλάδος, κα. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά τόσο στο εναρκτήριο λάκτισμα κάθε αγώνα, όσο και στην απονομή των βραβείων στους νικητές, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους και την επιθυμία ο νέος αυτός σημαντικός θεσμός της PepsiCo Hellas να καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων διαδρομών ακολούθησαν και δύο ακόμη Αγώνες Δρόμου για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και αθλητές ΑμεΑ ανεξαρτήτου ηλικίας 500 μέτρων και 1 χιλιομέτρου.

Το παρών έδωσαν πολλοί ακόμα πρωταθλητές, όπως ο Φώτης Ζησιμόπουλος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Υπεραποστάσεων, η Ντενίζ Δημάκη, Πρωταθλήτρια Τριάθλου και Μαραθωνίου, και ο Περικλής Ιακωβάκης, Πρωταθλητής Ευρώπης στα 400 μέτρα με εμπόδια, με σκοπό να ενισχύσουν και εκείνοι με τη συμμετοχή τους το σημαντικό έργο του Make-A-Wish Ελλάδος, που εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες.

Η τεχνική επιμέλεια του event από τη RUNAWAY και τον 8 φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στο δίαθλο, Γρηγόρη Σκουλαρίκη, ο οποίος καθοδήγησε τους συμμετέχοντες μέσα από την πολύτιμη εμπειρία του, εξασφάλισαν ένα άρτιο αποτέλεσμα, ενώ στην εξαιρετική διοργάνωση συνεισέφεραν ακόμα 120 εθελοντές και 20 τροχονόμοι, με βασικό μέλημα την ασφάλεια πρωτίστως των αθλητών.

Με επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες δρόμου PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Καταρχήν να ευχαριστήσουμε την PepsiCo Hellas για την εξαιρετική οργάνωση, η οποία θέτει ένα νέο πρότυπο για την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, που σημαίνει ότι και του χρόνου σας θέλουμε κοντά μας. Πολλά συγχαρητήρια στην PepsiCo και σε όλους τους αθλητές και βεβαίως στο Make-A-Wish για το τεράστιο έργο που κάνει και το οποίο στηρίζουμε. Νομίζω ξεκινάμε κάτι καινούριο, κάτι το οποίο πρέπει κάθε χρόνο να έχουμε στην πόλη μας».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην έλλειψη αθλητικών χώρων στην Κηφισιά, την οποία χαρακτήρισε ως το βασικότερο πρόβλημα της πόλης για όσους αθλούνται συστηματικά, ανακοίνωσε πως «Εντός της χρονιάς θα έχουμε τουλάχιστον δύο κλειστά μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ παράλληλα στοχεύουμε να παρέχουμε και έναν μικρό στίβο για την προπόνηση των αθλητών μας».

Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Κηφισιάς, Λίλα Δραγώνα, υπογράμμισε: «Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στη πρόταση της PepsiCo Hellas να λάβει ο Δήμος Κηφισιάς μέρος σε αυτήν τη φανταστική διοργάνωση και να τρέξουμε μια διαδρομή για πολύ καλό σκοπό, συγκεντρώνοντας χρήματα για να ενισχύσουμε το Make-A-Wish και διάφορες δομές φιλανθρωπικού χαρακτήρα του Δήμου μας. Είμαστε πάντοτε αρωγοί όταν μας χρειάζονται και είμαστε πάντοτε εδώ για τη διοργάνωση τέτοιων μεγάλων αθλητικών οργανώσεων.

Είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός του κόσμου σήμερα, που ο Δήμος Κηφισιάς θέλει οπωσδήποτε να κάνει τους Αγώνες Δρόμου της PepsiCo Hellas θεσμό. Ελπίζω του χρόνου να τα ξαναπούμε εδώ. Ευχαριστώ επίσης για την σημαντική συμβολή του για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, τον Διοικητή της Τροχαίας Κηφισιάς κ. Ιωάννη Κιούση, το Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς , τους εθελοντές και τα τμήματα του Δήμου Κηφισιάς που εργάστηκαν».

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, σε δηλώσεις της τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή βρίσκομαι σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, στον πρώτο αγώνα δρόμου της PepsiCo Hellas. Εύχομαι από την ψυχή μου αυτή η διοργάνωση να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και να γίνει θεσμός, γιατί έχει έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα, βοηθώντας το έργο του Make-A-Wish, που στηρίζει τα παιδιά που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Ως Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε τον αθλητισμό και είμαστε δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τον άνθρωπο, την υγεία και την ευζωία. Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και τους δρομείς!».

Η Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish Ελλάδος, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, ανέφερε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην PepsiCo Hellas, για όλη την υποστήριξη και στους δρομείς που ήρθαν να υποστηρίξουν το έργο του Make-A-Wish Ελλάδος. Κάθε χρόνο υιοθετούμε πάρα πολλές ευχές, έχοντας ξεπεράσει πλέον το φράγμα των 3.500 ευχών.

Αυτήν την στιγμή, δεχόμαστε περίπου 3 αιτήματα κάθε μέρα και υπολογίζουμε φέτος να εκπληρώσουμε περισσότερες από 340 ευχές παιδιών 3-18 ετών που αντιμετωπίζουν μία ασθένεια κρίσιμη για την πορεία της ζωής τους. Εμείς είμαστε εδώ για να μη σταματάμε και μόνο με τέτοιες δράσεις και τέτοιους ανθρώπους κοντά μας μπορούμε να το καταφέρουμε».

Η General Manager της PepsiCo σε Ελλάδα και Κύπρο, Inga Dengel, που συμμετείχε στους Αγώνες Δρόμου, τρέχοντας στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, αναφέρθηκε στην νέα πρωτοβουλία της PepsiCo Hellas: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην Κηφισιά, μαζί με τον Δήμο Κηφισιάς και το Make-A-Wish, στο «PepsiCo Gives Back – Run Smile Repeat», την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιούμε φέτος με σκοπό να προσφέρουμε στις κοινότητες και την κοινωνία.

Και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως θα υπάρξει και συνέχεια. Αυτή η νέα σειρά αγώνων δρόμου για καλό σκοπό που εγκαινιάζουμε σήμερα, είναι ο τρόπος μας να συνεργαστούμε με τις κοινότητες, και να έρθουμε πιο κοντά τους. Ευχαριστούμε θερμά τους σχεδόν χίλιους δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή και βρίσκονται σήμερα εδώ για να στηρίξουμε το έργο του Make-A-Wish και να δηλώσουμε μαζί “PepsiCo Gives Back”!».

H Marketing Manager Αναψυκτικών της PepsiCo Hellas, Ράνια Κυριακού, επεσήμανε: «H PepsiCo Hellas εστιάζει σε τρεις πυλώνες, την προστασία του περιβάλλοντος, στο να νοιάζεται για την κοινωνία, αλλά και για τους ανθρώπους της PepsiCo.

Στο πλαίσιο αυτής της εταιρικής κοινωνικής στρατηγικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρώτο PepsiCo Gives Back, με σκοπό να καλύψει και τους τρεις στρατηγικούς μας στόχους. Στόχος μας είναι αυτό που ξεκίνησε σαν μία αυθόρμητη ιδέα μεταξύ δρομέων της εταιρείας, να γίνει ένας θεσμός προσφοράς στην κοινωνία».

Έντονο ήταν το χειροκρότημα από όλους τους παρευρισκόμενους κατά την τελετή απονομής των κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές των αγώνων. Μεγάλη ήταν η συγκίνηση, όταν το βραβείο του νικητή, της πρώτης θέσης στον Αγώνα Δρόμου του «PepsiCo Gives Back- Kifissia 2024 – Run Smile Repeat» στα 5 χιλιόμετρα Aνδρών, στον Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, ένα νέο αθλητή στο φάσμα του αυτισμού, που όπως δήλωσε εμφανώς συγκινημένος και ο πατέρας του, μέσω του αθλητισμού αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες που βιώνει ως ΑμεΑ.

Με επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες δρόμου PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat Με επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες δρόμου PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat Με επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες δρόμου PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat

 

Οι νικητές του PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat:

ΑΝΔΡΕΣ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

1. DMITRII SPITSYN 35:12.8 (Ρωσία)

2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ 36:38.5

3. SHERIF ABD EL MOATY 37:21.6

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

1. ΝΤΕΝΙΖ ΔΗΜΑΚΗ 39:42.7

2. ΜΑΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 40:35.2

3. ΚΑΤΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 43:31.2

 

ΑΝΔΡΕΣ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 17:52.9

2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 18:34.7

3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΥΔΗΣ 18:50.0

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

1. ΣΚΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 21:36.6

2. ΗΛΙΑΝΑ ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ 22:52.3

3. ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΔΡΑΚΑΚΗ 23:47.9

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα θα τα βρείτε εδώ:

https://www.runningnews.gr/item.php?id=60826

Πρόσφατα

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024» στο...

Έργα οδοποιίας με νέα ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Κηφισίας και Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου

Έπειτα από 30 τουλάχιστον χρόνια πραγματοποιούνται εργασίες απόξεσης του...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην καρδιά του δεσπόζει το πλατανόφυλλο που συνδέεται βαθιά με την...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, που θα...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών εγγραφών/επανεγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το έτος 2024-2025 παρατείνεται έως 5 Ιουλίου 2024. Η διαδικασία...