ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Με αέρα νικητή ο Βασίλης Ξυπολυτάς – Η δυναμική, το βιογραφικό και η στήριξη από την Πειραιώς

Ο κ. Ξυπολυτάς διαθέτει μεγάλες δεξαμενές ψήφων και η επικράτησή του θεωρείται από αρκετούς δεδομένη με την Πειραιώς και τη Νέα Δημοκρατία να μην έχει κρύψει την ιδιαίτερη προτίμησή της στο πρόσωπο του νέου αυτοδιοικητικού, ο οποίος μάλιστα διατηρεί «θερμές σχέσεις» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να είναι κυριολεκτικά μία ανάσα ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι ανοίγουν τα χαρτιά τους και προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση με το ενδιαφέρον στα Βόρεια να συγκεντρώνεται στην υποψηφιότητα του Βασίλη Ξυπολυτά.

Η πρωτοποριακή παρουσίαση και η άμεση επαφή με τους πολίτες

Λίγους μήνες νωρίτερα, με μια άκρως πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, είχε καλέσει τους κατοίκους της Κηφισιάς, Εκάλης και Νέας Ερυθραίας να συμβάλλουν άμεσα στη διαμόρφωση του προγράμματός του.

Τότε, με το όνομα της υπερκομματικής δημοτικής παράταξης του να είναι το «ΝΑΙ», είχε καλέσει τους συγκεντρωμένους πολίτες να πουν με τη σειρά τους «ΝΑΙ» στις ιδρυτικές αρχές του συνδυασμού με έναν ευφάνταστο αλλά και σύγχρονο τρόπο: Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, πέρα από την παραδοσιακή υπογραφή του καταστατικού, οι δημότες είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν με το κινητό τους τηλέφωνο, «σαρώνοντας» το QR Code που εμφανιζόταν σε γιγαντοοθόνη, το οποίο τους κατηύθυνε σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο της ιστοσελίδας του συνδυασμού.

Ταυτόχρονα, ο Βασίλης Ξυπολυτάς εξηγούσε τους στόχους που θέτουν ο ίδιος και η παράταξή του για τον Δήμο Κηφισιάς-Εκάλης-Νέας Ερυθραίας, ζητώντας από τους περίπου 2.000 συγκεντρωμένους δημότες να «εγκρίνουν» δια βοής την ίδρυση του συνδυασμού και των επιδιώξεών του.

Βασίλης Ξυπολυτάς

Παράλληλα, μαζί με τα προαναφερόμενα οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα όλο το προηγούμενο διάστημα να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του εκλογικού προγράμματος της παράταξης. Αυτή η πρωτοβουλία, η πρώτη στην ιστορία οποιουδήποτε Δήμου στην Ελλάδα, αποτέλεσε για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στα Βόρεια, απόδειξη της δέσμευσης του νέου υποψήφιου Δήμαρχου στην άμεση δημοκρατία και την ψηφιακή συμμετοχή, αλλά και της πίστης του στη δύναμη της συλλογικότητας για την αντιμετώπιση των πραγματικών ζητημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Κηφισιάς.

Στόχος του Βασίλη Ξυπολυτά είναι να αποτελέσει έναν υποψήφιο Δήμαρχο που θα κάνει τη διαφορά εισάγοντας μια καινοτόμο προσέγγιση στη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει εμπράκτως πως αυτή η δέσμευση βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του.

Βασίλης Ξυπολυτάς

Μεγάλη δυναμική και στήριξη από Πειραιώς

Οι σφυγμομετρήσεις στη περιοχή παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική της υποψηφιότητας του Βασίλη Ξυπολυτά, ο οποίος αν και νέος στην ηλικία, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα αυτοδικοικητικά πράγματα της πόλης, ενώ έχει συγκροτήσει έναν πραγματικά πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, αντιπροσωπευτικό όλων των «φυλών» της Κηφισιάς.

Μάλιστα, όπως φαίνεται, ο κ.Ξυπολυτάς διαθέτει μεγάλες δεξαμενές ψήφων και η επικράτησή του θεωρείται από αρκετούς δεδομένη με την Πειραιώς και τη Νέα Δημοκρατία να μην έχουν κρύψει την ιδιαίτερη προτίμησή τους στο πρόσωπο του νέου αυτοδιοικητικού, ο οποίος μάλιστα διατηρεί θερμές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βασίλης Ξυπολυτάς

Το βιογραφικό του Βασίλη Ξυπολυτά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981, είναι κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΑ Environmental Management από τo Harvard University, ΜΑ European Studies από το King’s College – University of London και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A) από το Coventry Business School, με πρώτο πτυχίο: BA Management and Marketing από το Coventry Business School, ενώ έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Ιδιωτικός τομέας

Είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας «Ευγενές», η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων, με σειρά προϊόντων στα Ελληνικά σούπερ μάρκετ, μεταξύ των οποίων και επώνυμα προϊόντα όπως το «Ευγενές» (ελαιόλαδο και κρασί), που διατίθενται σε περισσότερα από 1.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Δημόσια διοίκηση

Τον Μάρτιο του 2020 -την πρώτη εβδομάδα της καραντίνας- τοποθετήθηκε Πρόεδρος της ΟΣΥ Α.Ε (Λεωφορεία και τρόλεϊ Αττικής, www.osy.gr), με βασική στόχευση, εν μέσω πανδημίας, την αύξηση του στόλου των λεωφορείων. Εντός 12 μηνών ο στόλος των οχημάτων αυξήθηκε κατά 60%, από 850 σε 1.350 λεωφορεία .Όπως αναφέρει ο ίδιος έγιναν προσλήψεις προσωπικού μετά από 13 χρόνια, ενώ εντάχθηκε και ο ιδιωτικός τομέας στη λειτουργία της ΟΣΥ Α.Ε/ΟΑΣΑ Α.Ε, τόσο με την ενοικίαση λεωφορείων (leasing) όσο και με την εκτέλεση των περιφερειακών δρομολογίων από ιδιώτες παρόχους (ΚΤΕΛ).

Κατά την περίοδο 2014-2016 διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β www.ekab.gr), όπου και παρέμεινε και επί της κυβερνήσεως Σύριζα, έως την επίτευξη του υπέρ-δεκαετή εθνικού στόχου για την αγορά νέων ασθενοφόρων, οπότε αμέσως μετά οικειοθελώς αποχώρησε.

Έχει εκλεγεί τρεις φορές (2006-2010-2014) στις πρώτες θέσεις, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς, κατά τις οποίες  υπηρέτησε αρκετά χρόνια ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, ως πρόεδρος του ΚΑΠΗ, της Δημοτικής Επιχείρησης και των σχολείων της Κηφισιάς. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 δεν συμμετείχε.

Βασίλης Ξυπολυτάς

Καινοτομία

Στα χρόνια αυτά πραγματοποίησε στο Δήμο Κηφισιάς μια σειρά από καινοτομίες που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά πανελλαδικά, όπως: Το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά δημόσιο κτήριο, την κομποστοποίηση στη πηγή των απορριμμάτων, την εισαγωγή των ψηφιακών σχολείων και την άμεση δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων.

Πολιτική

Συμμετείχε στις εθνικές εκλογές του 2019 και κατετάγη επιλαχών Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, του Βορείου Τομέα Β΄Αθηνών με 15.100 ψήφους. Στα φοιτητικά του χρόνια διατέλεσε πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου (ΣΕΦΛ) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Αγγλίας. Μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό, διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 2016 διορίστηκε, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Περιβάλλον 

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται ενεργά με το περιβάλλον. Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 ίδρυσε την ομάδα εθελοντών της «GreenΒelt» (www.greenbelt.gr), η οποία και με τη βοήθεια ιδιωτικών χορηγιών φύτευσε περισσότερα από 18.500 δέντρα στην Αττική.

 

Πηγή: www.imerisia.gr

 

Πρόσφατα

Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά – Μήνυμα από το 112: “Κλείστε πόρτες και παράθυρα”

Έκρηξη έχει σημειωθεί σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Σύμφωνα...

Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά – Μήνυμα από το 112: “Κλείστε πόρτες και παράθυρα”

Έκρηξη έχει σημειωθεί σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική πρόκειται για εργοστάσιο κατασκευής ανοξείδωτων οικιακών σκευών επί...

Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης: Κλειστά και την Πέμπτη 13 Ιουνίου Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία λόγω καύσωνα

Τα Δημόσια Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται πρόκειται να καταστήσουν...

Έκκληση στους πολίτες να τοποθετούν καθαρό νερό για όλα τα ζωάκια του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Λόγω των εκτάκτων καιρικών συνθηκών και της πολύ υψηλής θερμοκρασίας, ο Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης καλεί πολίτες και στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να...