ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Έξυπνα ηλεκτρικά πατίνια στο Δήμο Κηφισιάς

Ηλεκτρικά έξυπνα πατίνια με σύστημα GPS, ασύρματης τεχνολογίας και με αυτόματο κλείδωμα εξυπηρετούν τους πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης στις σύντομες διαδρομές τους μέσα στο Δήμο μας. Οι πολίτες που τα χρησιμοποιούν θα πρέπει να έχουν μαζί τους το κράνος τους  και να εφαρμόζουν τους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας.

Έξυπνα ηλεκτρικά πατίνια

Είναι ένα καινοτόμο, φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό μέσο μετακίνησης που συμβάλλει στην αποφόρτιση του κυκλοφοριακού βάρους στους δρόμους του καταπράσινου προαστίου μας.

Στην Ευρώπη η χρήση της μικροκινητικότητας, ηλεκτρικών πατινιών, ηλεκτρικών ποδηλάτων και συμβατικών ποδηλάτων, σημειώνει εντυπωσιακούς ρυθμούς αύξησης τα τελευταία χρόνια και τείνει να γίνει η καθημερινή συνήθεια των κατοίκων των πόλεων και όχι μόνο.

Ο Δήμος Κηφισιάς εντάσσεται στους ευρωπαϊκούς Δήμους που προωθούν τη χρήση των μέσων μικροκινητικότητας, ενισχύοντας τις βιώσιμες και οικολογικές μεταφορές και μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος SPARCS.

Τα ηλεκτρικά πατίνια στον Δήμο Κηφισιάς, πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές για ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις καθώς διαθέτουν φώτα led εμπρός και όπισθεν, φλας εμπρός και όπισθεν, δυνατή κόρνα, τρία φρένα (εμπρός, όπισθεν και αυτόματο), διπλή υδραυλική ανάρτηση εμπρός, μεγάλους τροχούς, κίνηση στον πίσω τροχό και βάση με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του κινητού τηλεφώνου.

Οι τυχόν βλάβες αναφέρονται σε πραγματικό χρόνο μέσω του λογισμικού και της δυνατότητας αναφοράς τους από το χρήστη και αμέσως το έμπειρο προσωπικό αναλαμβάνει την απόσυρσή του από το δρόμο και την άμεση επιδιόρθωσή του.

Πριν τη χρήση του ηλεκτρικού πατινιού, καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν το σχετικό βίντεο όπου δίνονται, όλες οι οδηγίες για την ασφαλή μετακίνηση του χρήστη.

Η διαδικασία χρήσης ενός ηλεκτρικού πατινιού είναι εύκολη:

  • Κάνουμε την εγγραφή μας στην εφαρμογή (Application) “Hopp”.
  • Βλέπουμε στην εφαρμογή που είναι το κοντινότερο σε εμάς διαθέσιμο πατίνι.
  • Επιβιβαζόμαστε στο πατίνι.
  • Φτάνουμε στον προορισμό μας, εύκολα, γρήγορα, με ασφάλεια και με χαμηλό κόστος.
  • Αφήνουμε τα πατίνια στα προκαθορισμένα σημεία στο κέντρο της Κηφισιάς. Στον υπόλοιπο Δήμο σε κοινόχρηστο χώρο, όπου δεν εμποδίζεται η διέλευση πεζών και οχημάτων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υπηρεσιών Σταύρος Ζαπάντης δήλωσε:

“Μια νέα εποχή ξεκινά για το Δήμο μας! Η μικροκινητικότητα μπαίνει στην καθημερινότητα μας! Θα μπορούμε να κινούμαστε μέσα στην Πόλη μας γρήγορα, καθαρά και οικονομικά.  Ηλεκτρικά πατίνια Κηφισιάς για το σπίτι, την δουλειά, την αγορά, το τρένο. Πιστεύουμε στις βιώσιμες μεταφορές για το μέλλον. Κατεβάστε το App “Hopp”, δείτε μέσα από το App το κοντινότερο σας πατίνι και το ταξίδι ξεκίνησε.”

Έξυπνα ηλεκτρικά πατίνια

Έξυπνα ηλεκτρικά πατίνια

 

Πρόσφατα

Κηφισιά: Πρώτη μεταγραφή ο Γιώργος Μάναλης

Η Κηφισιά ανακοίνωσε την πρώτη της μεταγραφή ενόψει της...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024» στο...

Κηφισιά: Πρώτη μεταγραφή ο Γιώργος Μάναλης

Η Κηφισιά ανακοίνωσε την πρώτη της μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν, καθώς απέκτησε τον Γιώργο Μάναλη. Μετά την επισημοποίηση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην καρδιά του δεσπόζει το πλατανόφυλλο που συνδέεται βαθιά με την...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, που θα...