ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Ενιαίο σύστημα αντιπυρικής προστασίας με drones από τους Δήμους της Πεντέλης

Ενιαίο μέτωπο για την προστασία του Πεντελικού όρους από τις πυρκαγιές συνέστησαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι Δήμαρχοι Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Πεντέλης και Μαραθώνος.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Κηφισιάς τους ομολόγους του Νατάσσα Κοσμοπούλου Δήμαρχο Πεντέλης και Σέργιο Τσίκρα Δήμαρχο Μαραθώνος, ώστε να αποφασίσουν από κοινού την ανάπτυξη συστήματος 24ώρης εναερίας παρακολούθησης του Πεντελικού όρους με drones εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης κ. Βασίλης Ξυπολυτάς δήλωσε σε ανάρτησή του για το θέμα:

“Εναέριο τείχος με Drones στο Πεντελικό όρος!

Χθες συναντηθήκαμε στο Δημαρχείο της Κηφισιάς, με τους Δημάρχους του Πεντελικού όρους Νατάσσα Κοσμοπούλου Δήμαρχο Πεντέλης και Σέργιο Τσίκρα Δήμαρχο Μαραθώνος, για να συζητήσουμε τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος αντιπυρικής προστασίας, χρησιμοποιώντας πολλαπλά drones.

Το “εναέριο τείχος” θα αναπτυχθεί ανεξάρτητα, με κέντρα επιχειρήσεων που θα ανταποκρίνονται στον κάθε δήμο ξεχωριστά, με την ανάπτυξη να πραγματοποιείται βασισμένη στο ίδιο σύστημα και την ίδια εταιρία ώστε να μπορεί να υπάρξει ενοποιημένη δράση εφόσον παραστεί ανάγκη.

Συγκεκριμένα, οι δήμοι του Πεντελικού θα χρησιμοποιήσουν 6 drones για συνεχή παρακολούθηση και προστασία του βουνού και των πόλεών μας κάθε ώρα της ημέρας. Αυτή η πρωτοβουλία θα ενισχύσει την ασφάλεια της περιοχής μας και θα εξασφαλίσει την ενοποιημένη δράση σε κάθε περίπτωση ανάγκης.

Στη δράση μας, τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουν την ένταξη τους και όμοροι Δήμοι, για να προστατεύσουμε όλοι μαζί, έναν από τους πιο σημαντικούς ορεινούς όγκους της Αττικής!”

Πρόσφατα

Με επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες δρόμου PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο...

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς, εξελέγη νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.). Ο Σ.Π.Α.Π....

Με επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες δρόμου PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο νέος αθλητικός θεσμός PepsiCo Gives back – Kifissia 2024-Run Smile Repeat που πραγματοποιήθηκε για καλό...