ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

‘Εκθεση Ζωγραφικής: “Μάτι 23718” της Όλγα Σουλαχάκη, από 20 έως 24 Φεβρουαρίου

Το Πράσινο Ταμείο φιλοξενεί την έκθεση της εικαστικού Όλγας Σουλαχάκη με τίτλο « MΑΤΙ 23718 » στην αίθουσα Εκδηλώσεων, της Βίλας Καζούλη, στην Κηφισιά, Λεωφόρος Κηφισίας 241, από 20 Φεβρουαρίου μέχρι 24 Φεβρουαρίου 2023.

Έκθεση ζωγραφικής Μάτι

Η εικαστικός Όλγα Σουλαχάκη επιλέγει για την πρώτη της ατομική έκθεση να παρουσιάσει μια σειρά από δεκατέσσερα έργα που φιλοτεχνήθηκαν χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής με σκοπό να αποδώσει φόρο τιμής σε ένα τραγικό γεγονός με πολλαπλές συνέπειες, ανθρώπινες, περιβαλλοντικές και υλικές.

Η ίδια συμπληρώνει ότι το “Μάτι 23718” είναι πάνω από όλα «Ένας κώδικας που ξεκλειδώνει τις διάφορες μορφές συνείδησης που έχει ο άνθρωπος ως θύμα της καταστροφής της φύσης». Η προσέγγιση της Σουλαχάκη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα γίνεται μέσα από την προσωπική της ματιά και με μεγάλη ευαισθησία και σεβασμό προς όλους όσους υπήρξαν άμεσα ή έμμεσα θύματα αυτής της θλιβερής συνθήκης.

Έκθεση ζωγραφικής Μάτι

Έκθεση ζωγραφικής Μάτι

Οι παιδικές φιγούρες και οι δασικές εκτάσεις πρωταγωνιστούν στον καμβά της. Ο θάνατος, η φθορά και ο φόβος όμως όχι. Η παλέτα της είναι γεμάτη από φωτεινά χρώματα. Το καθένα από τα έργα αποτελεί μια ανεξάρτητη αφήγηση. Στους πίνακες της Σουλαχάκη όλα μοιάζουν να τοποθετούνται σε ένα άχρονο περιβάλλον.

Όλα ακροβατούν ανάμεσα στο όνειρο και τον εφιάλτη. Την γαλήνη και την απειλή. Η καλλιτέχνης επιλέγει να μην εστιάσει στα πρόσωπα των παιδιών. Τα παρουσιάζει άλλοτε με γυρισμένη την πλάτη άλλοτε με κλειστά τα μάτια. Γιατί άλλωστε υπήρξε και η ίδια κάποτε ένα παιδί στις γειτονιές στο Μάτι. Ένα παιδί που έπαιζε και γελούσε μέσα στον πράσινο παράδεισό του που πλέον νιώθει ότι χάθηκε.

Αυτόν τον παράδεισο ζωγραφίζει με κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις. Οι πινελιές της γίνονται ζωηρές και η εικόνα αφηρημένη. Το χρώμα και η κίνηση του πινέλου είναι ο δικός της τρόπος να επικοινωνήσει τα συναισθήματα αγωνίας, να ξορκίσει το κακό αλλά και να προμηνύσει την ελπίδα. Η μνήμη όσων διαδραματίστηκαν και κυρίως όσων χάθηκαν εκείνη την καλοκαιρινή ημέρα είναι σημαντικό να διαφυλαχτεί όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Αυτή η πεποίθηση οδήγησε την Όλγα Σουλαχάκη να δημιουργήσει εικόνες ενός διαχρονικού ημερολογίου, να αποτυπώσει θραύσματα στιγμών και να ανάγει μια φυσική καταστροφή και τα αποτελέσματά της σε θέμα τέχνης.

Έκθεση ζωγραφικής Μάτι

Η Όλγα Σουλαχάκη γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα.

Το 2016 έλαβε το πτυχίο της με το οποίο κατέχει τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master) στις «Καλές Τέχνες» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Η Σουλαχάκη έχει ήδη συμμετάσχει σε διάφορες σημαντικές εκθέσεις συμπεριλαμβανομένου του «Salo VIII» στο Παρίσι της Γαλλίας, στο Γκστάαντ της Ελβετίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε διάφορες άλλες.

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Ξυπολοπούλου, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιστορίας (Paris 1 – Panthéon), Ανεξάρτητη Επιμελήτρια και κριτικός τέχνης.

Εγκαίνια : 20 Φεβρουαρίου 17:00 έως 21:00

Διάρκεια Έκθεσης: 21 με 24 Φεβρουαρίου 10:00 έως 19:00

Χώρος Έκθεσης : Βίλα Καζούλη Κηφισιά, Λεωφόρος Κηφισίας 241

 

Πρόσφατα

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της...

Πασχαλινή συναυλία Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Γ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέας Ερυθραίας κέρδισε το διαγωνισμό του Make-A-Wish

Το πρώτο και το δεύτερο βραβείο κέρδισε στο δημιουργικό...

Ανήλικοι 14 και 15 ετών έκλεψαν χρυσό δαχτυλίδι στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων

Ένα χρυσό δακτυλίδι από την τσάντα της υπαλλήλου ασφαλείας...

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της παραμονής στη Stoiximan Super League. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων επικράτησε του Ατρομήτου στο Περιστέρι,...

Συνεχίζεται η τοποθέτηση ειδικών αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑΜΕΑ

Σε μέτρα υπέρ των πεζών και των συμπολιτών μας οι οποίοι χρησιμοποιούν αμαξίδια και εναντίον όσων εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και διέλευσή τους, προχωράει...

Πασχαλινή συναυλία Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου, Χρήστος Καλός, προσκαλούν τους δημότες στην καθιερωμένη Πασχαλινή συναυλία...