ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Δύο πάρκα τσέπης στον δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς, με την πολύτιμη συμβολή της Procter & Gamble, των Super Market Θανάπουλος και της Οργάνωσης ΓΗ αναβάθμισε δύο μικρά πάρκα, προς όφελος της γειτονιάς.

Στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Χαριλάου Τρικούπη  στην Κηφισιά δύο μικροί χώροι «μεταμορφώθηκαν» σε pocket parks. Λιλιπούτεια πάρκα με ενεργειακή αυτονομία και σχεδιασμό βάσει των αρχών της αειφόρας ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Στους δύο χώρους ανάπλασης τα δέντρα προϋπήρχαν και φυσικά διατηρήθηκαν, κουρεύτηκαν και συνδυάστηκαν με μια πυκνή φύτευση από  θάμνους της μεσογειακής χλωρίδας. Ο φωτισμός των πάρκων παράγεται από αυτόνομα φωτοβολταϊκά με στόχο τη μείωση της φωτορύπανσης, δημιουργήθηκαν μονοπάτια περιπάτου, καθίσματα και θέσεις ποδηλάτου ενώ εγκαταστάθηκε αυτόνομο σύστημα ποτίσματος.

Την Πέμπτη 13/10/2022, πραγματοποιήθηκε η παράδοση των δύο πάρκων τσέπης. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε τους χορηγούς των έργων ανάπλασης  επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αποτελούν υπόδειγμα και για άλλες εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα της προσφοράς.

Πάρκα

Στην παράδοση παρευρέθηκαν από τον  Δήμο Κηφισιάς ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σκορδίλης, την εταιρεία Procter & Gamble οι κ.κ. Ερμιόνη Γεωργουλάκη – Country Leader, Άρης Παπιδάς, Sales Director GR, CY, MA, Κορίνα Λάζαρη, Company Communications Director SEE, Λαμπρινή Παπατουκάκη, Key account manager, από τα Super Market Θανόπουλος οι Τέλης Θανόπουλος – Πρόεδρος, Περικλής Θανοπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος,  Δημήτρης Χατζηγιάννης Marketing Director, Καίτη Κοντού Commercial Director, Κατερίνα Καπαδουκακη Περιφερειακή Διευθύντρια Καταστημάτων, Ιωαννα Bαλλα Customer Service Manager Λαμπρινή Ντουτση E-Commerce Manager, Διευθύντριες Καταστημάτων, από την Οργάνωσης ΓΗ οι κ.κ. Βασίλης Σταματόπουλος – Community Engagement Manager και  Αγγελική Μπαμπαλούκα – Head Of Partnerships.

Ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με τους δωρητές- P&G,  των Super Market Θανάπουλος και της Οργάνωσης ΓΗ- θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει στα πάρκα τσέπης περιβαλλοντικές βιωµατικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες µε στόχο την «υιοθέτηση» των δύο νέων χώρων πρασίνου από τους κατοίκους της γειτονιάς.

Πρόσφατα

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της...

Πασχαλινή συναυλία Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Γ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέας Ερυθραίας κέρδισε το διαγωνισμό του Make-A-Wish

Το πρώτο και το δεύτερο βραβείο κέρδισε στο δημιουργικό...

Ανήλικοι 14 και 15 ετών έκλεψαν χρυσό δαχτυλίδι στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων

Ένα χρυσό δακτυλίδι από την τσάντα της υπαλλήλου ασφαλείας...

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της παραμονής στη Stoiximan Super League. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων επικράτησε του Ατρομήτου στο Περιστέρι,...

Συνεχίζεται η τοποθέτηση ειδικών αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑΜΕΑ

Σε μέτρα υπέρ των πεζών και των συμπολιτών μας οι οποίοι χρησιμοποιούν αμαξίδια και εναντίον όσων εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και διέλευσή τους, προχωράει...

Πασχαλινή συναυλία Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου, Χρήστος Καλός, προσκαλούν τους δημότες στην καθιερωμένη Πασχαλινή συναυλία...