ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Δήμος Κηφισιάς: Λαμπρή η βράβευση των νέων φοιτητών της πόλης

Ο Δήμος Κηφισιάς μέσω του Τμήματος Αθλητισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» βράβευσε τους 205 μαθητές και μαθήτριες των Δημοσίων Λυκείων του Δήμου Κηφισιάς που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και φέτος φοιτούν σε Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας μας σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Domotel Kastri Contemporary Hotel, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος μαζί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, τους βουλευτές ΝΔ κ.κ. Θοδωρή Ρουσόπουλο, Γιώργο Κουμουτσάκο και Δημήτρη Καιρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Γιάννη Κεχρή, την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κα Λίλα Παπαδημητρίου, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Αχιλλέα Κουρέπη (Δημοτικής Ενότητας Εκάλης – Αθλητισμού), Μιχάλη Καυγαλάκη (Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας και Ύδρευσης), Γιώργο Παπαδόπουλο (Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Γιώργο Σκορδίλη (Περιβάλλοντος και Πρασίνου), Μανώλη Κουρμαδιά (Πολεοδομικού Σχεδιασμού), τον Δημοτικό Σύμβουλο Αλέξιο Μακρή, τους Πρόεδρους κ.κ. Κατερίνα Καραλή (ΔΕΠ), Πόλυ Αστερίου (Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής) Χρήστο Λαχανά (Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής), τον Φώτη Καρύδα (Πολιτευτή Νέας Δημοκρατίας), τη Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Κηφισιάς – Λύρειον Διδακτήριον κα Γεωργία Στασινοπούλου, εκπαιδευτικούς και γονείς καμάρωσαν και χειροκρότησαν τα παιδιά του Δήμου μας που έχουν ανοίξει τα φτερά τους σε νέα μονοπάτια γνώσης.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως τίμησε την εκδήλωση του Δήμου μας και βράβευσε μαθήτριες και μαθητές που πέτυχαν τους στόχους τους. Στην ομιλία της μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Χαίρομαι πάρα  πολύ που βρισκόμαστε εδώ σήμερα για αυτήν την τόσο σημαντική τελετή. Ήρθαμε για να βραβεύσουμε και να συγχαρούμε εσάς παιδιά για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλατε, που πετύχατε τους στόχους σας -που εσείς οι ίδιοι θέσατε- και τολμώ να πω τα πιο ωραία και τα πιο όμορφα είναι μπροστά σας. Συγχαρητήρια  επίσης και στη Δημοτική Αρχή για την οργάνωση της εκδήλωσης. Το Υπουργείο Παιδείας είναι δίπλα σας δίνοντας σας νέες δυνατότητες στις σπουδές σας όπως είναι το εσωτερικό Erasmus. Έχετε πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε και κάποια άλλη σχολή για ένα εξάμηνο διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τους ορίζοντες σας. Επιπλέον σας παρέχεται  η δυνατότητα να αποκτήσετε διπλά πτυχία. Είστε η πρώτη γενιά που θα αξιοποιήσει όλες αυτές τις δυνατότητες».

Βράβευση επιτυχόντων Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως

Γιορτή αγάπης για τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές του Δήμου μας χαρακτήρισε την εκδήλωση – αντάμωμα για την βράβευση τους ο Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος τους προέτρεψε να δώσουν ένα μεγάλο χειροκρότημα και στους συμπαραστάτες των επιτυχιών τους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Θωμάκος μιλώντας στα παιδιά τόνισε: «Στα πρόσωπα σας αγαπημένα μας παιδιά βλέπω εκείνες και εκείνους που θα πάρουν αργότερα τη σκυτάλη από την δική μας γενιά για να τρέξουν πιο γρήγορα και πιο σωστά σε όλους τους τομείς. Στην κοινωνία, στις σχέσεις, στις επιστήμες κυρίως όμως στην προστασία του περιβάλλοντος του τόπου μας και του πλανήτη. Πιστεύω αλλά και φοβάμαι ότι είστε η γενιά που θα έρθει αντιμέτωπη με αυτό που έλεγε ο μεγάλος Έλληνας Νίκος Καζαντζάκης «Εγώ θα σώσω τον κόσμο. Αν δεν τον σώσω, εγώ θα φταίω».  Εσείς μπορείτε να δώσετε πιο αποτελεσματικά τη μάχη για το περιβάλλον. Ο Δήμος Κηφισιάς είναι δίπλα σας και με τα ετήσια προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας που εφαρμόσαμε πρώτοι από όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τα οποία στηρίζουμε πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες έτσι ώστε να γίνουν πράξη. Φυσικά θα γίνετε πολίτες του κόσμου, ο Δήμος μας, όμως μην το ξεχνάτε, είναι το δικό σας σπίτι».

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η Πολιτεία έχει ευθύνη να κάνει χίλια πράγματα και για την εκπαίδευση και την εργασία. Ο Δήμαρχος μίλησε για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η γενιά σας. Η κλιματική αλλαγή προχωρεί με μεγάλες ταχύτητες, δεν είναι μόνο ευθύνη της πολιτείας είναι ευθύνη όλων μας να δούμε τί θα κάνουμε για το περιβάλλον της χώρας και του πλανήτη μας. Σας εύχομαι όλα τα καλά και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στη ζωή σας».

Βράβευση επιτυχόντων Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως

Ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος μετέφερε την εμπειρία του όταν τα δικά παιδιά του συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις: «Όταν τα δικά μου παιδιά έδιναν εξετάσεις, η Μάρα η γυναίκα μου έλεγε, σήμερα γράψαμε καλά, όταν δεν έγραφαν καλά έλεγε η κόρη σου δεν έγραψε καλά. Συγχαρητήρια στις μαμάδες, πετύχατε».

Βράβευση επιτυχόντων Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως

Ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος  επεσήμανε: «Είμαι περήφανος γιατί η γειτονιά μου έχει μια τόσο δυναμική νεολαία που αποφάσισε, αγωνίστηκε και κέρδισε. Κέρδισε τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση της ζωής της. Συγχαρητήρια για την επιμονή που δείξατε, την πίστη στον σκοπό σας και βεβαίως για την μεγάλη σας επιτυχία».

Βράβευση επιτυχόντων Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως

Ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας, για τον αγώνα που δώσατε γιατί ξέρουμε πόσο σκληρές είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις. Πάρτε όσα περισσότερα μπορείτε από το Πανεπιστήμιο και από παντού, να θωρακιστείτε, να εξοπλιστείτε στον μεγάλο αγώνα, που είναι ο αγώνας της ζωής».

Βράβευση επιτυχόντων Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως

 

 

 

Πρόσφατα

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της...

Πασχαλινή συναυλία Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Γ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέας Ερυθραίας κέρδισε το διαγωνισμό του Make-A-Wish

Το πρώτο και το δεύτερο βραβείο κέρδισε στο δημιουργικό...

Ανήλικοι 14 και 15 ετών έκλεψαν χρυσό δαχτυλίδι στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων

Ένα χρυσό δακτυλίδι από την τσάντα της υπαλλήλου ασφαλείας...

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Τεράστια ανατροπή, ζωντανή στη μάχη της παραμονής

Η ομάδα της Κηφισιάς παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της παραμονής στη Stoiximan Super League. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων επικράτησε του Ατρομήτου στο Περιστέρι,...

Συνεχίζεται η τοποθέτηση ειδικών αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑΜΕΑ

Σε μέτρα υπέρ των πεζών και των συμπολιτών μας οι οποίοι χρησιμοποιούν αμαξίδια και εναντίον όσων εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και διέλευσή τους, προχωράει...

Πασχαλινή συναυλία Μικτής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου, Χρήστος Καλός, προσκαλούν τους δημότες στην καθιερωμένη Πασχαλινή συναυλία...