ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Δήμος Κηφισιάς: Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Γιάννης Παντελεάκης – Μιχαηλίδης

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις και οι αποχωρήσεις στη δημοτική παράταξη του Γιώργου Θωμάκου οι οποίες ταράζουν τα νερά.

Την ανεξαρτητοποίησή του υπέβαλε ο Γιάννης Παντελεάκης – Μιχαηλίδης στις 27 Ιουλίου, όντας έτσι ο δεύτερος κατά σειρά δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης του νυν Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου που αποχωρεί λίγο καιρό πριν τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου.

Η παραίτηση του Γιάννη Παντελεάκη – Μιχαηλίδη δεν αποτέλεσε αναπάντεχο γεγονός όπως η παραίτηση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Λίλας Παπαδημητρίου, καθώς είχαν υπάρξει εκδηλώσεις απαρεσκείας τις οποίες δεν είχε κρύψει, με κυριότερη τη δρυμεία κριτική που άσκησε εναντίον του Βαγγέλη Αυλήτη, του άμεσου συνεργάτη του Δημάρχου.

 

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης:

Κηφισιά, 27/7/2023

ΘΕΜΑ: Ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Κηφισιάς Ιωάννη Παντελεάκη – Μιχαηλίδη.

Κύριε Πρόεδρε, Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Ασχολήθηκα με τα κοινά για να συμβάλλω στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Δήμου μας, τα οποία παρατηρούσα ως κάτοικος της Κηφισιάς.

Από την πρώτη μου εκλογή έως σήμερα, άσκησα τα καθήκοντά μου με συνέπεια και επιμέλεια, ώστε να προσφέρω τα μέγιστα και να δικαιώσω την επιλογή των συμπολιτών μας, οι οποίοι στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με ανέδειξαν δημοτικό σύμβουλο.

Νιώθω ότι πρέπει να ευχαριστήσω τόσο τον αρχικό πυρήνα των φίλων και συμμαθητών που με υποστηρίζουν αδιάλειπτα από το 2014, αλλά και όσους με γνώρισαν μέσω της δράσης μου στους τομείς που ανέλαβα και η προτίμησή τους οδήγησε σχεδόν στον τριπλασιασμό των ψήφων μου στην εκλογική αναμέτρηση του 2019.

Υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει η βούληση για καινοτομία, αποτελεσματική και γρήγορη επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, για την ανάπτυξη μιας πόλης με αισθητική, φιλική προς τον πολίτη, με την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και εκσυγχρονισμού. Κύρια επιδίωξή μου είναι να συνδράμω στη δημιουργία ενός πρωτοπόρου Δήμου, παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους Ελληνικούς και εφάμιλλος των σύγχρονων Ευρωπαϊκών Δήμων.

Ο συνδυασμός της παρούσας διοίκησης ξεκίνησε ελπιδοφόρα με νέους ανθρώπους με εξαιρετικά βιογραφικά και δυνατό όραμα αλλά δυστυχώς κατά την άποψή μου, δεν κατέστη δυνατόν να αναπτυχθούν συνεργασίες και να υλοποιηθεί το πρόγραμμά του για τον Δήμο μας.

Στο παρελθόν, επανειλημμένως εξέφρασα την άποψη ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να επανεξετάσει τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποιεί, για ν’ αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι καθημερινές προκλήσεις της πόλης μας.

Επίσης, η βούληση του Δημάρχου να ζητήσει την επανεκλογή του και για τρίτη θητεία, σε αντίθεση με την προεκλογική του θέση, ότι δύο θητείες αρκούν για να εφαρμόσει ένας Δήμαρχος το πρόγραμμά του, με βρίσκει πολιτικά αντίθετο. Θεωρώ ότι ο τρόπος διοίκησης που επιλέχθηκε και δοκιμάστηκε εννέα χρόνια τώρα, δεν έχει περιθώρια να αλλάξει.

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από ανανέωση και πρακτικούς τρόπους για την επίλυση των θεμάτων, με έγκαιρη οργάνωση και προγραμματισμό, τόσο σε επίπεδο έργων, όσο και συνεργασίας μεταξύ των αιρετών αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου, με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης.

Για τους παραπάνω λόγους αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ – ΕΚΑΛΗΣ”.

Ιωάννης Παντελεάκης – Μιχαηλίδης Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς

Πρόσφατα

Κηφισιά: Πρώτη μεταγραφή ο Γιώργος Μάναλης

Η Κηφισιά ανακοίνωσε την πρώτη της μεταγραφή ενόψει της...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024» στο...

Κηφισιά: Πρώτη μεταγραφή ο Γιώργος Μάναλης

Η Κηφισιά ανακοίνωσε την πρώτη της μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν, καθώς απέκτησε τον Γιώργο Μάναλη. Μετά την επισημοποίηση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην καρδιά του δεσπόζει το πλατανόφυλλο που συνδέεται βαθιά με την...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, που θα...