ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Δέσμη μέτρων για την Παιδεία ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς

Με μια ισχυρή δέσμη μέτρων ενίσχυσης της Παιδείας από την πλευρά της δημοτικής αρχής πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, η οποία διεξήχθη στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς με την παρουσία εκπροσώπων εκπαιδευτικών φορέων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς αναφέρθηκε στο ζήτημα των καλοκαιρινών παιδοτόπων σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα με έμφαση στην ποιοτική απασχόληση των παιδιών και πως το κόστος είναι από τα μικρότερα που υπάρχουν στην Αττική.

Μάλιστα ο κ. Ξυπολυτάς ανακοίνωσε πως στο πρόγραμμα του καλοκαιρινού παιδοτόπου θα συμμετέχουν φέτος και τα προνήπια ηλικίας 4,5 ετών σημειώνοντας ωστόσο με νόημα πως το νέο ύψος του προγράμματος που θα φτάσει τα 110.000 ευρώ θα γίνει με χρήματα «που δεν υπάρχουν», αφήνοντας αιχμές για την κακή  οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Μάλιστα σε βίντεο που προβλήθηκε, η Διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης κατέδειξε λεπτομερώς τα κτηριακά προβλήματα σε κάθε σχολική δομή της πόλης μας, προκαλώντας αίσθηση στους παρευρισκόμενους.

Προτάσεις του Δημάρχου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης για τα Σχολεία. Έτοιμη το Σεπτέμβριο η Ψηφιακή Πλατφόρμα καταγραφής προβλημάτων σχολείων.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς, αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στα σχολεία της πόλης και κατέθεσε τις ακόλουθες προτάσεις:

Δημιουργία ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας καταγραφής προβλημάτων. Μέσα από το κινητό τηλέφωνο θα είναι δυνατή η καταγραφή προβλημάτων κάθε σχολείου, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να αναρτούν φωτογραφίες. Το καταγεγραμμένο πρόβλημα ή αίτημα, θα καταχωρείται ηλεκτρονικά στο πρωτόκολλο του Δήμου, στο Γραφείο Δημάρχου και στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να φαίνεται πότε παρουσιάστηκε και καταγράφηκε το
πρόβλημα, πότε κατατέθηκε και πόσος καιρός χρειάστηκε για την επίλυσή του.

Η Ψηφιακή Πλατφόρμα, η οποία θα κάνει πιο στενή και ουσιαστική την επικοινωνία μεταξύ
Εκπαιδευτικών, Γονέων και Δημοτικής Αρχής, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη μέχρι το Σεπτέμβριο.

Δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τα σχολεία, μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών η οποία θα έχει συμβουλευτικό ρόλο

Εκτενή αναφορά έκανε ο Δήμαρχος και στο πρόσφατο ατύχημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, δηλώνοντας συγκλονισμένος τόσο με το ίδιο το γεγονός, όσο και με τον τρόπο που αυτό παρουσιάστηκε.

«Ήμουν σοκαρισμένος. Οπωσδήποτε με το γεγονός αυτό καθαυτό, αλλά και με τον τρόπο που παρουσιαζόταν στα ΜΜΕ. Για τις πληροφορίες που έβγαιναν μέσα από την Κηφισιά. Και θα εξεταστεί απ’ τη Δικαιοσύνη πως διέρρευσαν αυτές οι ψευδείς πληροφορίες.

Και το βασικότερο; Σοκαρίστηκαν τα ίδια τα παιδιά. Η πόλη χωρίστηκε σε αυτούς που υποστήριζαν τον εργολάβο και σε αυτούς που υποστήριζαν τον διευθυντή. Το πράγμα έχει πάει στη Δικαιοσύνη.

Δεν μπορεί να χωρίζεται η πόλη στα δύο για οποιοδήποτε κομματικό η παραταξιακό λόγο. Πόσο μάλλον για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Επίσης “κυκλοφόρησε”μία επιστολή γονέων
στην οποία αναφερόταν ότι δεν υπήρχε ψυχολόγος και ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές, από τον Δήμο.

Καταθέτω στα πρακτικά, επιστολή προς εμένα, υπογεγραμμένη από την πρόεδρο της «ΠΡΟΝΟΗ»ότι για μια εβδομάδα ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί βρισκόταν στο σχολείο. Όπως επίσης και το ενημερωτικό σημείωμα από την Τεχνική Υπηρεσία ότι δεν έγινε έργο επισκευής της πόρτας κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου μετά το ατύχημα.

Η προηγούμενη διοίκηση έκανε αυτά που μπορούσε, αλλά υπάρχει μία καινούρια Δημοτική Αρχή και ξεκινάμε από το μηδέν. Αυτό που οφείλω να κάνω είναι να προσφέρω τα μέγιστα στην πόλη μας!», σημείωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

520.000 ευρώ θα δοθούν για επισκευές στα σχολεία της πόλης:

Ο κ. Ξυπολυτάς ανακοίνωσε ένα σημαντικό επισκευαστικό πρόγραμμα για τα σχολεία της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Θα ενεργοποιήσουμε προαίρεση της τρέχουσας σύμβασης των 300.000 ευρώ, προκειμένου να διατεθούν 150.000 ευρώ μόνο για το 3ο Δημοτικό» σημείωσε ο κ Ξυπολυτάς ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τις Κτηριακές Υποδομές προκειμένου να δημοπρατηθούν 3 έργα ύψους 60.000 ευρώ για τα εξής δημοτικά σχολεία του Δήμου: 2° Κηφισιάς, 2°- 3° Νέας Ερυθραίας, Δημοτικό Εκάλης.

Επιπλέον, ο Δήμος Κηφισιάς βρίσκεται σε συζητήσεις με ιδιώτες χορηγούς μέσα από το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΧΤΙ-ΖΟΥΜΕ» προκειμένου να αναλάβουν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης των σχολείων του Δήμου.

Ακόμη, επισήμανε ότι θα διατεθεί σημαντικό χρηματικό ποσό για το 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας, προκειμένου να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο στη σχολική κοινότητα.

Τέλος, για τα ζητήματα της αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας ο κ. Ξυπολυτάς αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που υλοποιεί αυτή τη στιγμή η ΠΡΟΝΟΗ στα σχολεία του Δήμου ενώ σημείωσε πως η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, ο κ. Ξυπολυτάς σημείωσε πως έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τη συμβαλλόμενη με το Δήμο εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες φύλαξης και ασφάλειας (security), προκειμένου ένα όχημα να κάνει κυκλικό δρομολόγιο σε όλα τα σχολεία της πόλης κατά τη διάρκεια της
νύχτας με φακούς και αναμμένους φάρους.

Πρόσφατα

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024» στο...

Έργα οδοποιίας με νέα ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Κηφισίας και Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου

Έπειτα από 30 τουλάχιστον χρόνια πραγματοποιούνται εργασίες απόξεσης του...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην καρδιά του δεσπόζει το πλατανόφυλλο που συνδέεται βαθιά με την...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, που θα...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών εγγραφών/επανεγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το έτος 2024-2025 παρατείνεται έως 5 Ιουλίου 2024. Η διαδικασία...