ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

Χρυσόστομος Σμύρνης, η θυσία του έφερε ελπίδα

Μία ακόμη παράσταση αφιερωμένη στη Μικρασιατική καταστροφή και επικεντρωμένη στη θυσία του τελευταίου Επισκόπου της Ιωνικής γης, του μαρτυρικού Μητροπολίτη Χρυσόστομου, που κατακρεουργήθηκε από τους Τούρκους μόνο και μόνο για το Χριστιανικό του πνεύμα που γαλουχούσε τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς.

Στην ατμόσφαιρα επικράτησε βαθιά συγκίνηση, γιατί η «Ιστορία μέσα από τις στάχτες» τίτλος του έργου της πολυτάλαντης συγγραφέως Τάνιας Χαροκόπου σκιαγράφησε βήμα βήμα τις τελευταίες ώρες του μεγάλου ιεράρχη, ο οποίος ενώ θα μπορούσε να φύγει όπως άλλοι από την Ιωνική γη, προτίμησε να παραμείνει κοντά στο ποίμνιο του μέχρι την τελευταία στιγμή όπου συντελέστηκε και η μαρτυρική του εκτέλεση.

Στο ρόλο του Χρυσόστομου ο Χάρης Εμμανουήλ Αγγουράκης συνεπικουρούμενος από τους επίσης καταξιωμένους καλλιτέχνες της θεατρικής σκηνής Τάνια Τρύπη, Σταύρο Νικολαΐδη, Βασίλη Μπατσακούτσα, Κωνσταντίνα Σιλεβρή, Μαριλού Πανουτσοπούλου και Χρήστο Κάλλοου.

Τα χειροκροτήματα με το κλείσιμο της αυλαίας υπήρξαν ατέρμονα.

Σημαντική στιγμή της βραδιάς η παρουσία στην παράσταση των απογόνων του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, της κυρίας Κατερινάς Καβουνίδου-Καυγαλάκη και του αδερφού της κύριου Φίλιππου Καβουνίδη, των οποίων η γιαγιά υπήρξε αδερφή του πολύπαθου Επισκόπου και ο παππούς τους μεγάλος Εθνικός ευεργέτης Φίλιππος Καβουνίδης, που διέσωσε με τα πλοία του και με φόβο της ίδιας του της ζωής, εκατοντάδες Έλληνες πρόσφυγες από την Τρίγλια της Μικράς Ασίας σώζοντάς τους από το τούρκικο μένος και μεταφέροντάς τους εν ασφαλεία στο λιμάνι της Ραφήνας. Και για τον λόγο αυτό η Ελλάδα τίμησε τον αείμνηστο καπετάν Φίλιππο Καβουνίδη κοσμώντας με τον ανδριάντα του την πλατεία της πόλης της Ραφήνας.

Μητροπολίτης Χρυσόστομος Σμύρνης

Μητροπολίτης Χρυσόστομος Σμύρνης

Την επετειακή παράσταση, που θα παρουσιαστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 7 Νοεμβρίου, προλόγισε η οικοδέσποινα και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» Νίνα-Ασπασία Βλάχου, η οποία απένειμε τιμητικές πλακέτες στην κυρία και στον κύριο Καβουνίδη τιμής ένεκεν εις μνήμην των ένδοξων προγόνων τους.

Πρόσφατα

Με επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες δρόμου PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο...

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς, εξελέγη νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.). Ο Σ.Π.Α.Π....

Με επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες δρόμου PepsiCo Gives Back – Kifissia 2024 – Run Smile Repeat

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο νέος αθλητικός θεσμός PepsiCo Gives back – Kifissia 2024-Run Smile Repeat που πραγματοποιήθηκε για καλό...