ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

3ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας στην ΣΤ’ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης των Γαλλικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας συμμετείχαν και διακρίθηκαν με το 3ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσία του Γάλλου και του Ελβετού Πρέσβη στην Ελλάδα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη δημιουργικότητά τους, στις καθηγήτριες Έλλη Σπακουρή καθηγήτρια Γαλλικών και Γεωργία Λάσκαρη καθηγήτρια Πληροφορικής που καθοδήγησαν τους μαθητές και φυσικά στη Διεύθυνση του σχολείου που στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας:

“Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας έλαβαν μέρος στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2022-2023  που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και κατάφεραν να διακριθούν κατακτώντας το 3ο βραβείο πανελλαδικά. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσία του Γάλλου και του Ελβετού Πρέσβη στην Ελλάδα, καθώς και διοικητικού στελέχους του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

Οι  μαθητές κατασκεύασαν με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της, καθηγήτριας Γαλλικών  Έλλης Σπακουρή, ένα διαδραστικό επιτραπέζιο παιχνίδι  με θέμα τα μνημεία του Παρισιού. Καθώς το επιτραπέζιο παιχνίδι ήταν διαδραστικό, πολύτιμη ήταν και η συμβολή της καθηγήτριας Πληροφορικής του σχολείου Γεωργίας Λάσκαρη, η οποία ανέλαβε να εκπαιδεύσει τους μαθητές στην ολοκλήρωση του τεχνικού κομματιού  του παιχνιδιού.

3ο βραβείο Πανελληνίου Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας

Στόχος της κυρίας Σπακουρή ήταν να αγαπήσουν τα παιδιά τη Γαλλική γλώσσα και τον Γαλλικό πολιτισμό με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από το παιχνίδι. Τα παιδιά απέκτησαν γνώσεις γύρω από τα διασημότερα μνημεία του Παρισιού, τους σημαντικότερους Γάλλους επιστήμονες (Louis Pasteur, Pierre και Marie Curie, Jacques-Yves Cousteau), τους λαμπρότερους Γάλλους συγγραφείς (Rousseau, Voltaire, Victor Hugo και Alexandre Dumas), τους μεγαλύτερους Γάλλους ζωγράφους (Délacroix, Cézanne, Degas, Monet, Manet, Renoir, Seurat, Gauguin και Matisse).

Εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τα γαλλικά σύμβολα (σημαία, σύνθημα, εθνικός ύμνος, εθνική γιορτή, σύμβολο Γαλλικής Δημοκρατίας, κόκορας αθλητικό σύμβολο) και τα γαλλικά στερεότυπα (κρασί, σαμπάνια, τυριά, μπερές, γαλλική μπαγκέτα).

Για τη συμπλήρωση του ταμπλό, οι μαθητές εργάστηκαν διαθεματικά και μέσα από το μάθημα της Πληροφορικής, με την καθοδήγηση της κυρίας Λάσκαρη, κατασκεύασαν διαδραστικές κάρτες και τις εμπλούτισαν με QR codes.

Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν ένα διαδραστικό συμπεριληπτικό παιχνίδι (ιδανικό για μαθητές με δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα όρασης και με διαφορετικά επίπεδα κατανόησης της Γαλλικής γλώσσας) στο οποίο οι εικόνες ζωντανεύουν, όταν σαρωθούν από μία κινητή συσκευή, και εμφανίζουν πληροφορίες σε γραπτό και προφορικό λόγο στη γλώσσα που ο μαθητής επιλέξει”.

Φωτογραφίες από το παιχνίδι και την τελετή βράβευσης μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου http://2dim-n-eryth.att.sch.gr/wordpress/?p=2085

Πρόσφατα

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024» στο...

Έργα οδοποιίας με νέα ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Κηφισίας και Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου

Έπειτα από 30 τουλάχιστον χρόνια πραγματοποιούνται εργασίες απόξεσης του...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην καρδιά του δεσπόζει το πλατανόφυλλο που συνδέεται βαθιά με την...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, που θα...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών εγγραφών/επανεγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το έτος 2024-2025 παρατείνεται έως 5 Ιουλίου 2024. Η διαδικασία...