ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

2ος Κύκλος προγράμματος διακοπής καπνίσματος «ΖΟΟΜ &…. Στοπ στο Κάπνισμα!»

Ανακοινώθηκε η συνέχιση του προγράμματος συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης  των Εξαρτήσεων «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς  με το εργαστήριο Προληπτικής Καρδιολογίας της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ (Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος) και την Ειδική Ακαδημαϊκή Μονάδα Μελέτης Καπνισματικής Συμπεριφοράς (Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας) του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για ένα ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα  που μέσω ψυχολογικής υποστήριξης θα ενισχύει τους συμμετέχοντες στην απόφαση τους να κόψουν το κάπνισμα και θα τους παρέχει την βοήθεια που χρειάζονται προκειμένου να διατηρήσουν την διακοπή καπνίσματος μακροπρόθεσμα. Παράλληλα,  κατά την διάρκεια του προγράμματος το οποίο θα συντονίζεται από το Κέντρο Πρόληψης ΠΡΟΝΟΗ, θα γίνει ενημέρωση και παρεμβάσεις από όλη την επιστημονική ομάδα του ιατρείου διακοπής καπνίσματος της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες θα πληροφορηθούν για τις παρεχόμενες φαρμακοθεραπείες και τη λειτουργία του ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος. Επιπλέον, θα γίνεται συμβουλευτική παρέμβαση από ειδικούς υγείας της Ειδικής Ακαδημαϊκής Μονάδας Μελέτης Καπνισματικής Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Λόγω των μέτρων που επιβάλλει η πρόληψη της διασποράς του Covid 19, η ομάδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακώς

Διάρκεια: 8 συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών. Πριν την έναρξη της ομάδας θα προηγηθεί μία ατομική διαδικτυακή συνάντηση με το κάθε μέλος και την συντονίστρια της ομάδας, προκειμένου να γίνει λήψη ιστορικού και το κάθε μέλος να ενημερωθεί αναλυτικότερα για τους σκοπούς και το πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας.

Σε ποιους απευθύνεται: Η ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες καπνιστές και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων που προβλέπεται για την ομάδα είναι 14 άτομα. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας .

Τρόπος διεξαγωγής προγράμματος: Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ομάδα είναι οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, π.χ υπολογιστή με μικρόφωνο, κάμερα και ηχείο, tablet, laptop ή μια έξυπνη συσκευή τηλεφώνου, προκειμένου να συνδεθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας ZOOM.

Έναρξη: Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 και ώρες 19:00 έως 20:30. Οι συναντήσεις της ομάδας  θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα την παραπάνω ώρα.

Κόστος συμμετοχής στην ομάδα: Δωρεάν

Δήλωση συμμετοχών: Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής  αίτησης μέχρι τις 14 Μαρτίου 2022

https://forms.gle/BwGH2QVrLnK1RF56A

Πληροφορίες: Σωτηρία Μακαρώνη: Ψυχολόγος Υγείας MSc – Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικώς Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΝΟΗ Δήμου Κηφισιάς. Ώρες επικοινωνίας: καθημερινά 09:00 έως 14:30 στο τηλέφωνο 210 8082673 ή μέσω email:[email protected]

Συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «ΠΡΟΝΟΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΟΚΑΝΑ

Μακαρώνη Σωτηρία: Συντονίστρια προγράμματος, Ψυχολόγος Υγείας MSc – Ψυχοθεραπεύτρια, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικώς Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΝΟΗ.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ

Οικονομίδης Ιγνάτιος Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Προληπτικής Καρδιολογίας  και Εργαστηρίου Υπερήχοκαρδιογραφίας Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Κουρέα Καλλιρρόη Καρδιολόγος MD, PhD Ακαδημαϊκός υπότροφος της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Υπεύθυνη Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος.

Κωστέλλη Γαβριέλλα: Νοσηλεύτρια Τ.Ε, MSc,  Εργαστήριο Προληπτικής Καρδιολογίας Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» (Ιατρείο διακοπής καπνίσματος).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ) ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Μπαρμπούνη Αναστασία: MD, MSc, PhD. Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας, Υγιεινής και Πρόληψης Νόσων, Υπεύθυνη Ειδικής Ακαδημαϊκής Μονάδας Μελέτης Καπνισματικής Συμπεριφοράς, Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Κεσανόπουλος Κωνσταντίνος: Βιολόγος, ΕΔΙΠ, Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Παπαδοσηφάκη Γεωργία: Εργοθεραπεύτρια, MSc, Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Δαφνί, Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πρόσφατα

Κηφισιά: Πρώτη μεταγραφή ο Γιώργος Μάναλης

Η Κηφισιά ανακοίνωσε την πρώτη της μεταγραφή ενόψει της...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024» στο...

Κηφισιά: Πρώτη μεταγραφή ο Γιώργος Μάναλης

Η Κηφισιά ανακοίνωσε την πρώτη της μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν, καθώς απέκτησε τον Γιώργο Μάναλη. Μετά την επισημοποίηση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην καρδιά του δεσπόζει το πλατανόφυλλο που συνδέεται βαθιά με την...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, που θα...