ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ΚΕΠ Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024...

Εκδήλωση για το ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς...

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης...

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Επετείου...

24 έργα στο στάδιο υλοποίησης στο Δήμο Κηφισιάς

Είκοσι τέσσερα έργα είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στον Δήμο Κηφισιάς, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή. Πρόκειται για έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών και αφορούν μεταξύ άλλων σε σχολικά κτήρια, συντηρήσεις και κατασκευές ηλεκτροφωτισμού, εργολαβίες συνδέσεων με τα δίκτυα αποχέτευσης, έργα ασφαλτοστρώσεων, κατασκευής πεζοδρομίων, διανοίξεις οδών, αναπλάσεις και ανακατασκευές αθλητικών χώρων, όπως επισημαίνει.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εν λόγω έργων και την πρόοδο του Τεχνικού Προγράμματος, σε στενή συνεργασία με τον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας, αρχιτέκτονα-μηχανικό Αλέξιο Μακρή.

«Δεκάδες έργα είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Κηφισιάς. Δουλεύουμε όλοι μαζί υπεύθυνα και συστηματικά, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να κάνουμε ακόμα περισσότερα έργα σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη» σημειώνει ο κ. Θωμάκος και προσθέτει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων και ιδιαίτερα τους μηχανικούς και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που μελετούν, δημοπρατούν κι επιβλέπουν τα έργα. Επίσης ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και τους συναρμόδιους αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους που εργάστηκαν και εργάζονται για να πετύχουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους».

Τα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο έχουν μελετηθεί και δημοπρατηθεί από τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ενδεικτικό της παραγωγής έργου από τις υπηρεσίας του Δήμου είναι ότι το 2021, μια δύσκολη χρονιά με την πανδημία, έγιναν 36 δημοπρατήσεις έργων στον Δήμο, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Τα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο είναι:

Ανάπλαση-Αναδιαρρυθμίσεις διατηρητέου και προσθήκη πτέρυγας 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς

Δημοτικά Έργα

Προχωρούν οι εργασίες  κατασκευής της νέας πτέρυγας  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς συνολικής επιφάνειας 1.816,02 τετραγωνικών μέτρων με αίθουσες διδασκαλίας, χώρο εργαστηρίων και άλλα.) Το έργο έχει ενταχθεί -μετά από ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς- στο  πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με ποσό χρηματοδότησης 1.747.301,91 ευρώ.

Νέα πτέρυγα και αποκατάσταση στο διατηρητέο κτήριο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας

Δημοτικά Έργα

Συνεχίζονται βάση του χρονοδιαγράμματος οι εργασίες, στο ιστορικό σχολείο τριών γενεών Ερυθραιωτών, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, για το έργο της «στερέωσης κι αποκατάστασης του διατηρητέου κτηρίου και προσθήκης στατικώς ανεξάρτητου κτηρίου», με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ.

Eργασίες στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Έργα και παρεμβάσεις σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Προσχολικής Αγωγής υλοποιεί ο Δήμος Κηφισιάς. Τα έργα υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 450.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμο μας. Το πρόγραμμα αφορά σε εργασίες για τη μετάβαση των παιδικών/βρεφονηπιακών σταθμών στο νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης (π.δ. 99/2017).

Παρεμβάσεις Βελτίωσης της Ενεργειακής Αποδοτικότητας σε Σχολεία του Δήμου Κηφισιάς (Συγχρηματοδότηση Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020)

Πρόκειται για έργο αναβάθμισης των σχολικών μονάδων με μια σειρά εργασιών ενεργειακής αποδοτικότητας που αφορούν σε κτιριακές σχολικές  υποδομές.

Συντηρήσεις Σχολικών Κτιρίων

Έργο συντήρησης σχολικών μονάδων. Ενδεικτικά  πραγματοποιούνται εργασίες που αφορούν σε επιδιορθώσεις – επισκευές, μονώσεις οροφών, εσωτερικούς – εξωτερικούς ελαιοχρωματισμούς, αντικατάσταση ειδών υγιεινής, αντικατάσταση κουφωμάτων, έλεγχος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, κτλ.

Εργασίες Επισκευής Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΚ Πολιτείας- Χρηματοδότηση Φιλόδημος ΙΙ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ Πολιτείας πραγματοποιούνται σημαντικές επισκευές όπως στεγάνωση και θερμομόνωση της οροφής,  τοποθέτηση ειδικού εξαερισμού στα αποδυτήρια,  αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα ενεργειακά (θερμοδιακοπτόμενα), αντικατάσταση του ξύλινου αθλητικού δαπέδου (παρκέ),  προμήθεια οργάνων εκγύμνασης και άλλα.

Ανάπλαση – αξιοποίηση τμήματος της περιοχής Γράμμου – Φοίνικα που περιλαμβάνει τα Ο.Τ. 1040,1041 και 1042- Χρηματοδότηση Πράσινο Ταμείο

Έχει ξεκινήσει η ανάπλαση – αξιοποίηση τμήματος της περιοχής Γράμμου – Φοίνικα. Πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής και διαμόρφωσης πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεων οδών, εγκατάσταση νέου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, διαμόρφωση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, θεσμοθέτησης ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωσης χώρου παιδικής χαράς, εργασίες φύτευσης πρασίνου και άλλα.

Επισκευές στο Στάδιο Βαρδαξή

Εργασίες απαραίτητες για τη διεξαγωγή των αθλημάτων με ασφάλεια.

Αντικατάσταση Χλοοτάπητα του Ζηρινείου Σταδίου Κηφισιάς

Μετά από 30 χρόνια αφαιρείται ο υφιστάμενος χλοοτάπητας και θα τοποθετηθεί νέος φυσικός, με ταχύτερη δυνατότητα ανάπλασης και μεγαλύτερη αντοχή.

Τρία έργα Ηλεκτροφωτισμού (Κατασκευή – Συντήρηση)

Τρία  έργα ηλεκτροφωτισμού είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Κηφισιάς. Δύο κατασκευής ηλεκτροφωτισμού και ένα συντήρησης του δημοτικού φωτισμού και  στις τρεις Δημοτικές Ενότητες: Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Στα έργα κατασκευής νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού τοποθετούνται ιστοί οδοφωτισμού με φωτιστικά σώματα υψηλής τεχνολογίας LED, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των πολιτών.

Δύο έργα κατασκευής  Πεζοδρόμων και Πεζοδρομίων Κοινοχρήστων Χώρων και ένα κατασκευής Κοινόχρηστων Χώρων 

Συνεχίζονται οι κατασκευές πεζοδρομίων σε κεντρικές αρτηρίες του Δήμου μας σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Επιπλέον υπάρχει και εργολαβία κατασκευής υποδομών κοινόχρηστων χώρων όπου προχωρά σε εργασίες όπως η κατασκευή κρασπέδων και άλλα.

Δύο έργα κατασκευής Ραμπών ΑΜΕΑ σε πεζοδρόμια

Δημοτικά Έργα

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής ραμπών ΑΜΕΑ σε 70 σημεία κεντρικών αρτηριών όλης της επικράτειας του Δήμου, μετά από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ανύψωση φρεατίων 

Ολοκληρώνεται η εκτέλεση του έργου Ανύψωση φρεατίων αγωγών επί των οδοστρωμάτων του Δημοτικού Οδικού Δικτύου, βάσει μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας. Στόχος του έργου είναι η ανύψωση της στάθμης φρεατίων ομβρίων και ακαθάρτων, τα οποία έχουν διαπιστωθεί σε χαμηλότερο υψόμετρο σε σχέση με αυτό του οδοστρώματος. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η ασφαλής διέλευση οχημάτων και πεζών, καθώς η στάθμη του δρόμου ευθυγραμμίζεται με το ύψος των φρεατίων.

Αντικατάσταση Προβληματικών Αγωγών Ύδρευσης Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας

Με το έργο πραγματοποιείται αντικατάσταση παλαιών αγωγών Ύδρευσης συνολικού μήκους 7.290,00 μέτρων.

Προσαρμογή Ιδιωτικών Συνδέσεων στο νέο Δίκτυο Ύδρευσης

Περιλαμβάνονται εργασίες προσαρμογής των παροχών στις οποίες οι παροχές βρίσκονται σε απόσταση από τα φρεάτια καθώς και αποκατάσταση των πεζοδρομίων όπου αυτό απαιτείται ή προκύψει από την εκτέλεση των εργασιών.

Ασφαλτοστρώσεις Οδών

Δημοτικά Έργα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Κηφισιάς σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Διανοίξεις Οδών

Σε εξέλιξη είναι το έργο διανοίξεις οδών σε διάφορες περιοχές του Δήμου Κηφισιάς.

Κατασκευή Αγωγών Ακαθάρτων

Συνεχίζεται το έργο  κατασκευής αγωγών ακαθάρτων στον Δήμο Κηφισιάς, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κατασκευή Εξωτερικών Διακλαδώσεων

Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων ακινήτων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κηφισιάς, η θέση των οποίων προσδιορίζεται από τις αντίστοιχες αιτήσεις των ιδιοκτητών τους.

 

 

 

Πρόσφατα

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ 2024» στο...

Έργα οδοποιίας με νέα ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Κηφισίας και Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου

Έπειτα από 30 τουλάχιστον χρόνια πραγματοποιούνται εργασίες απόξεσης του...

Νέο έμβλημα για την Κηφισιά

Η ΠΑΕ Κηφισιά γνωστοποίησε ότι αλλάζει το σήμα της ενόψει της νέας χρονιάς. Στην καρδιά του δεσπόζει το πλατανόφυλλο που συνδέεται βαθιά με την...

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Βασίλης Ξυπολυτάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, που θα...

Νέα παράταση των αιτήσεων εγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών εγγραφών/επανεγγραφών για τους Παιδικούς-Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το έτος 2024-2025 παρατείνεται έως 5 Ιουλίου 2024. Η διαδικασία...